Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες

Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
52χρονος ζει εδώ και δύο μήνες σε βαρέλι
2

Έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία φορά που ο Βέρνον Κρούγκερ πάτησε το πόδι του στο έδαφος. Όλο αυτό το διάστημα, ζει μέσα σε ένα βαρέλι, στην κορυφή ενός στύλου ύψους 25 μέτρων. Στόχος του να καταρρίψει ένα ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για μια μάχη με τον εαυτό του, αφού το ρεκόρ που κυνηγά το είχε πετύχει ο ίδιος, το 1997. «Δεν είναι τόσο εύκολο να κοιμάσαι σε βαρέλι», παραδέχεται ο 52χρονος Νοτιοαφρικανός, που όταν δεν ζει σε βαρέλι, εργάζεται ως δύτης.

«Ο χώρος είναι πολύ μικρός, πρέπει να παίρνω εμβρυακή στάση», συμπλήρωσε. Το βαρέλι που αποτελεί το σπίτι του τον τελευταίο καιρό διαθέτει «δίκτυο αποχέτευσης», για όλα τα απόβλητα. Επίσης, κάνει μπάνιο δυο φορές την εβδομάδα και ζει από τα τρόφιμα που του ανεβάζει η ομάδα του με ένα καλάθι.

Η τρελή ιδέα του γεννήθηκε όταν σκαρφάλωσε σε ένα φοίνικα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του. «Κάποιος μου είπε "γιατί δεν σπας το ρεκόρ για άνθρωπο που κάθεται σε δέντρο;". Στην αρχή ήταν ένα αστείο και μετά με προκάλεσαν οι φίλοι μου να το κάνω».

Όταν έκανε μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε ότι ένας άνδρας από την Ινδονησία είχε ήδη κάνει το σχετικό ρεκόρ, μένοντας σε δέντρο για 28 ημέρες. Αφού απέρριψε αυτή την ιδέα, ένας από τους φίλους του πρότεινε την εναλλακτική για την παραμονή σε ένα στύλο. Το ρεκόρ ήταν 54 ημέρες τότε. Ο Κρούγκερ δέχθηκε την πρόκληση και αύξησε το ρεκόρ στις 64 ημέρες.

Παρά τις δυσκολίες, τις κράμπες και τους πόνους στη μέση, δύο δεκαετίες αργότερα αποφάσισε να το επαναλάβει. «Γίνεται λίγο εκνευριστικό, γιατί δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μόνος μου. Πρέπει να βασίζομαι στους άλλους για σχεδόν τα πάντα», δηλώνει.

Τη Δευτέρα, ο Κρούγκερ θα έχει περάσει 67 ημέρες στο βαρέλι του. Προς απογοήτευση της ομάδας του, σκοπεύει να μείνει παραπάνω. »Ο Βέρνον δεν θα κατέβει όταν θα σπάσει το ρεκόρ του. Θέλει να μείνει λίγο παραπάνω. Ανησυχούμε, γιατί θα πρέπει να τον κατεβάσουμε», είπε η διοργανώτρια της απόπειρας επίτευξης του ρεκόρ, Φιόνα Τζόουνς.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Coachella η Σαμπρίνα ανέβηκε για να γίνει μύθος και ο Μπίμπερ για να μείνει μόνος με το όνομά του

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ και ο Τζάστιν Μπίμπερ έδειξαν στο Coachella δύο πρόσωπα της ποπ

Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ πήγε στο Coachella για να φτιάξει τον μύθο της. Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανέβηκε στη σκηνή σχεδόν μόνο με το παρελθόν του. Κι έτσι, μέσα σε δύο νύχτες, το φεστιβάλ έδειξε δύο διαφορετικές ηλικίες της ποπ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Πολιτισμός / Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Με αφορμή την 60ή επέτειο του I Put a Spell on You και τις νέες κυκλοφορίες που ξαναφέρνουν τη Νίνα Σιμόν στο προσκήνιο, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωνή της τζαζ, της σόουλ ή του τραγουδιού διαμαρτυρίας. Ηταν η καλλιτέχνις που έκανε την αλήθεια να ακούγεται πιο επικίνδυνη από κάθε πόζα, και γι' αυτό η παρουσία της παραμένει ανήσυχα ζωντανή.
THE LIFO TEAM
Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM
Λίνα Μενδώνη: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

«Ο συνολικός επανασχεδιασμός των εκθέσεων των δύο Μουσείων, βάσει και της επέκτασης-αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος θα αποδώσει ένα σύγχρονο μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη
THE LIFO TEAM
Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Πολιτισμός / Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Η παράλληλη ενότητα των Καννών που έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη νέων δημιουργών ανακοίνωσε το φετινό της πρόγραμμα με εννέα ταινίες από το Ιράν, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ACID επιμένει και φέτος σε πιο τολμηρές και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές.
THE LIFO TEAM
Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Χοακίν Φίνιξ ανάμεσα στους 1.000 καλλιτέχνες που αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Πολιτισμός / 1.000 καλλιτέχνες αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης Paramount και Warner Bros. Discovery, λέγοντας ότι το deal θα κάνει τη βιομηχανία πιο κλειστή και πιο ασφυκτική για δημιουργούς και εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Πολιτισμός / Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Η Μπιόρκ διέψευσε ότι το echolalia είναι ο τίτλος του επόμενου δίσκου της και εξήγησε ότι πρόκειται για το όνομα της νέας της έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας. Εκεί θα παρουσιαστεί μια εκδοχή νέου τραγουδιού, ενώ το ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται το 2027.
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Πολιτισμός / Ο Γκουαντανίνο υπερασπίζεται τον Σαλαμέ: «Πώς μπορεί ένα σχόλιο να εξελιχθεί σε παγκόσμια αντιπαράθεση;»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών υπερασπίστηκε τον νεαρό ηθοποιό αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την όπερα και το μπαλέτο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια