Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες

Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
52χρονος ζει εδώ και δύο μήνες σε βαρέλι
2

Έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία φορά που ο Βέρνον Κρούγκερ πάτησε το πόδι του στο έδαφος. Όλο αυτό το διάστημα, ζει μέσα σε ένα βαρέλι, στην κορυφή ενός στύλου ύψους 25 μέτρων. Στόχος του να καταρρίψει ένα ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για μια μάχη με τον εαυτό του, αφού το ρεκόρ που κυνηγά το είχε πετύχει ο ίδιος, το 1997. «Δεν είναι τόσο εύκολο να κοιμάσαι σε βαρέλι», παραδέχεται ο 52χρονος Νοτιοαφρικανός, που όταν δεν ζει σε βαρέλι, εργάζεται ως δύτης.

«Ο χώρος είναι πολύ μικρός, πρέπει να παίρνω εμβρυακή στάση», συμπλήρωσε. Το βαρέλι που αποτελεί το σπίτι του τον τελευταίο καιρό διαθέτει «δίκτυο αποχέτευσης», για όλα τα απόβλητα. Επίσης, κάνει μπάνιο δυο φορές την εβδομάδα και ζει από τα τρόφιμα που του ανεβάζει η ομάδα του με ένα καλάθι.

Η τρελή ιδέα του γεννήθηκε όταν σκαρφάλωσε σε ένα φοίνικα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του. «Κάποιος μου είπε "γιατί δεν σπας το ρεκόρ για άνθρωπο που κάθεται σε δέντρο;". Στην αρχή ήταν ένα αστείο και μετά με προκάλεσαν οι φίλοι μου να το κάνω».

Όταν έκανε μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε ότι ένας άνδρας από την Ινδονησία είχε ήδη κάνει το σχετικό ρεκόρ, μένοντας σε δέντρο για 28 ημέρες. Αφού απέρριψε αυτή την ιδέα, ένας από τους φίλους του πρότεινε την εναλλακτική για την παραμονή σε ένα στύλο. Το ρεκόρ ήταν 54 ημέρες τότε. Ο Κρούγκερ δέχθηκε την πρόκληση και αύξησε το ρεκόρ στις 64 ημέρες.

Παρά τις δυσκολίες, τις κράμπες και τους πόνους στη μέση, δύο δεκαετίες αργότερα αποφάσισε να το επαναλάβει. «Γίνεται λίγο εκνευριστικό, γιατί δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μόνος μου. Πρέπει να βασίζομαι στους άλλους για σχεδόν τα πάντα», δηλώνει.

Τη Δευτέρα, ο Κρούγκερ θα έχει περάσει 67 ημέρες στο βαρέλι του. Προς απογοήτευση της ομάδας του, σκοπεύει να μείνει παραπάνω. »Ο Βέρνον δεν θα κατέβει όταν θα σπάσει το ρεκόρ του. Θέλει να μείνει λίγο παραπάνω. Ανησυχούμε, γιατί θα πρέπει να τον κατεβάσουμε», είπε η διοργανώτρια της απόπειρας επίτευξης του ρεκόρ, Φιόνα Τζόουνς.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια