Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες

Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
52χρονος ζει εδώ και δύο μήνες σε βαρέλι
2

Έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία φορά που ο Βέρνον Κρούγκερ πάτησε το πόδι του στο έδαφος. Όλο αυτό το διάστημα, ζει μέσα σε ένα βαρέλι, στην κορυφή ενός στύλου ύψους 25 μέτρων. Στόχος του να καταρρίψει ένα ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για μια μάχη με τον εαυτό του, αφού το ρεκόρ που κυνηγά το είχε πετύχει ο ίδιος, το 1997. «Δεν είναι τόσο εύκολο να κοιμάσαι σε βαρέλι», παραδέχεται ο 52χρονος Νοτιοαφρικανός, που όταν δεν ζει σε βαρέλι, εργάζεται ως δύτης.

«Ο χώρος είναι πολύ μικρός, πρέπει να παίρνω εμβρυακή στάση», συμπλήρωσε. Το βαρέλι που αποτελεί το σπίτι του τον τελευταίο καιρό διαθέτει «δίκτυο αποχέτευσης», για όλα τα απόβλητα. Επίσης, κάνει μπάνιο δυο φορές την εβδομάδα και ζει από τα τρόφιμα που του ανεβάζει η ομάδα του με ένα καλάθι.

Η τρελή ιδέα του γεννήθηκε όταν σκαρφάλωσε σε ένα φοίνικα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του. «Κάποιος μου είπε "γιατί δεν σπας το ρεκόρ για άνθρωπο που κάθεται σε δέντρο;". Στην αρχή ήταν ένα αστείο και μετά με προκάλεσαν οι φίλοι μου να το κάνω».

Όταν έκανε μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε ότι ένας άνδρας από την Ινδονησία είχε ήδη κάνει το σχετικό ρεκόρ, μένοντας σε δέντρο για 28 ημέρες. Αφού απέρριψε αυτή την ιδέα, ένας από τους φίλους του πρότεινε την εναλλακτική για την παραμονή σε ένα στύλο. Το ρεκόρ ήταν 54 ημέρες τότε. Ο Κρούγκερ δέχθηκε την πρόκληση και αύξησε το ρεκόρ στις 64 ημέρες.

Παρά τις δυσκολίες, τις κράμπες και τους πόνους στη μέση, δύο δεκαετίες αργότερα αποφάσισε να το επαναλάβει. «Γίνεται λίγο εκνευριστικό, γιατί δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μόνος μου. Πρέπει να βασίζομαι στους άλλους για σχεδόν τα πάντα», δηλώνει.

Τη Δευτέρα, ο Κρούγκερ θα έχει περάσει 67 ημέρες στο βαρέλι του. Προς απογοήτευση της ομάδας του, σκοπεύει να μείνει παραπάνω. »Ο Βέρνον δεν θα κατέβει όταν θα σπάσει το ρεκόρ του. Θέλει να μείνει λίγο παραπάνω. Ανησυχούμε, γιατί θα πρέπει να τον κατεβάσουμε», είπε η διοργανώτρια της απόπειρας επίτευξης του ρεκόρ, Φιόνα Τζόουνς.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συγγραφέας του Fight Club λέει ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου όλοι γίναμε τρομοκράτες

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Fight Club λέει ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου όλοι γίναμε τρομοκράτες

Με αφορμή το νέο του βιβλίο και τα 30 χρόνια από το Fight Club, ο Τσακ Παλάνιουκ λέει ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου η παραβατική λογοτεχνία δεν διαβάζεται πια ως πρόκληση, αλλά ως απειλή.
THE LIFO TEAM
Η Αριάνα Γκράντε μετατρέπει την περιοδεία της σε μηχανισμό κουίρ αλληλεγγύης

Πολιτισμός / Η Αριάνα Γκράντε μετατρέπει την περιοδεία της σε μηχανισμό κουίρ αλληλεγγύης

Στην Eternal Sunshine Tour, οι γιγαντοοθόνες δεν προβάλλουν μόνο την Αριάνα Γκράντε: προβάλλουν και οργανώσεις που στηρίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, μετανάστες, αναπαραγωγική υγεία και ψυχική υγεία.
THE LIFO TEAM
Μια αρχαία ελληνική πόλη στην Κριμαία μπήκε στη λίστα κινδύνου της UNESCO

Πολιτισμός / Μια αρχαία ελληνική πόλη στην Κριμαία μπήκε στη λίστα κινδύνου της UNESCO

Η UNESCO έβαλε την αρχαία ελληνική πόλη της Κριμαίας στη λίστα κινδύνου, καθώς ανασκαφές, νέες κατασκευές και ένα ρωσικό εθνικό αφήγημα απειλούν να αλλάξουν για πάντα τον αρχαιολογικό χώρο.
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ βάζει πινακίδες έξω από το Smithsonian για να «διορθώσει» την αμερικανική ιστορία

Πολιτισμός / Ο Τραμπ βάζει πινακίδες έξω από το Smithsonian για να «διορθώσει» την αμερικανική ιστορία

Με νέα εντολή, ο Τραμπ ζητά να μπουν πινακίδες έξω από το Smithsonian που θα προειδοποιούν τους επισκέπτες ότι το μουσείο παρουσιάζει «ανακριβή» εκδοχή της αμερικανικής ιστορίας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια