Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες

Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
52χρονος ζει εδώ και δύο μήνες σε βαρέλι
2

Έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία φορά που ο Βέρνον Κρούγκερ πάτησε το πόδι του στο έδαφος. Όλο αυτό το διάστημα, ζει μέσα σε ένα βαρέλι, στην κορυφή ενός στύλου ύψους 25 μέτρων. Στόχος του να καταρρίψει ένα ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για μια μάχη με τον εαυτό του, αφού το ρεκόρ που κυνηγά το είχε πετύχει ο ίδιος, το 1997. «Δεν είναι τόσο εύκολο να κοιμάσαι σε βαρέλι», παραδέχεται ο 52χρονος Νοτιοαφρικανός, που όταν δεν ζει σε βαρέλι, εργάζεται ως δύτης.

«Ο χώρος είναι πολύ μικρός, πρέπει να παίρνω εμβρυακή στάση», συμπλήρωσε. Το βαρέλι που αποτελεί το σπίτι του τον τελευταίο καιρό διαθέτει «δίκτυο αποχέτευσης», για όλα τα απόβλητα. Επίσης, κάνει μπάνιο δυο φορές την εβδομάδα και ζει από τα τρόφιμα που του ανεβάζει η ομάδα του με ένα καλάθι.

Η τρελή ιδέα του γεννήθηκε όταν σκαρφάλωσε σε ένα φοίνικα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του. «Κάποιος μου είπε "γιατί δεν σπας το ρεκόρ για άνθρωπο που κάθεται σε δέντρο;". Στην αρχή ήταν ένα αστείο και μετά με προκάλεσαν οι φίλοι μου να το κάνω».

Όταν έκανε μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε ότι ένας άνδρας από την Ινδονησία είχε ήδη κάνει το σχετικό ρεκόρ, μένοντας σε δέντρο για 28 ημέρες. Αφού απέρριψε αυτή την ιδέα, ένας από τους φίλους του πρότεινε την εναλλακτική για την παραμονή σε ένα στύλο. Το ρεκόρ ήταν 54 ημέρες τότε. Ο Κρούγκερ δέχθηκε την πρόκληση και αύξησε το ρεκόρ στις 64 ημέρες.

Παρά τις δυσκολίες, τις κράμπες και τους πόνους στη μέση, δύο δεκαετίες αργότερα αποφάσισε να το επαναλάβει. «Γίνεται λίγο εκνευριστικό, γιατί δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μόνος μου. Πρέπει να βασίζομαι στους άλλους για σχεδόν τα πάντα», δηλώνει.

Τη Δευτέρα, ο Κρούγκερ θα έχει περάσει 67 ημέρες στο βαρέλι του. Προς απογοήτευση της ομάδας του, σκοπεύει να μείνει παραπάνω. »Ο Βέρνον δεν θα κατέβει όταν θα σπάσει το ρεκόρ του. Θέλει να μείνει λίγο παραπάνω. Ανησυχούμε, γιατί θα πρέπει να τον κατεβάσουμε», είπε η διοργανώτρια της απόπειρας επίτευξης του ρεκόρ, Φιόνα Τζόουνς.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ OPENAI AMAZON

Πολιτισμός / Η Amazon εγκαταλείπει τη βιογραφική ταινία για τον Σαμ Άλτμαν ενώ επενδύει δισεκατομμύρια στην OpenAI

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Λούκα Γκουαντανίνο, έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα κολακευτικά τον Άλτμαν
THE LIFO TEAM
Ο Κιθ Ρίτσαρντς έγινε προπάππους και φοβάται την AI περισσότερο από το θάνατο

Πολιτισμός / Ο Κιθ Ρίτσαρντς έγινε προπάππους και φοβάται την AI περισσότερο από το θάνατο

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Rolling Stones, Foreign Tongues, ο 82χρονος κιθαρίστας μιλά για το σώμα του, τον Μικ Τζάγκερ, την τεχνολογία, τον Τσακ Μπέρι και τα «παλιά κόλπα» που εξακολουθεί να εμπιστεύεται.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan McGinley επιστρέφει στη νύχτα της Νέας Υόρκης

Πολιτισμός / Ο Ryan McGinley επιστρέφει στη νύχτα της Νέας Υόρκης

Στη νέα του έκθεση Night Shift στο Jeffrey Deitch, ο Αμερικανός φωτογράφος γυρίζει μετά από χρόνια στους δρόμους της πόλης που τον έκανε γνωστό, φωτογραφίζοντας γυμνά σώματα, queer φίλους, γέφυρες, τούνελ, σκουπίδια, φώτα και τη μεταμεσονύχτια ενέργεια της Νέας Υόρκης.
THE LIFO TEAM
Αυτός ο ήλιος όλους θα μας κάψει

Πολιτισμός / Αυτός ο ήλιος όλους θα μας κάψει: οι κουίρ ζωές του Asafe Ghalib που δεν χαμηλώνουν το βλέμμα

Στο Under The Same Sun, ο Βραζιλιάνος φωτογράφος ταξιδεύει σε επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής και φτιάχνει ένα τρυφερό, σωματικό αρχείο queer ζωών που δεν χωρούν στις γνώριμες εικόνες της φτώχειας, της βίας, του εξωτισμού ή του Pride θεάματος
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το BBC ξαναδιαβάζει τον Ιάκωβο Α΄ μέσα από τους άντρες που αγάπησε

Πολιτισμός / Το BBC ξαναδιαβάζει τον Ιάκωβο Α΄ μέσα από τους άντρες που αγάπησε

Το νέο ντοκιμαντέρ Queen James βασίζεται στο βιβλίο του ιστορικού Γκάρεθ Ράσελ και εξετάζει τις στενές σχέσεις του βασιλιά με τους άντρες συντρόφους του, πέρα από τη βικτωριανή σιωπή που σκέπασε για χρόνια την ιστορία τους.
THE LIFO TEAM
Η Μιράντα Τζουλάι πάει στο Άσπεν για να μιλήσει για το σώμα μέσα στο τοπίο

Πολιτισμός / Η Μιράντα Τζουλάι πάει στο Άσπεν για να μιλήσει για το σώμα μέσα στο τοπίο

Η συγγραφέας, καλλιτέχνιδα και σκηνοθέτις θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του AIR Festival του Aspen Art Museum, που φέτος συνδέει την περφόρμανς με τη φύση, την αρχιτεκτονική, την τεχνολογία και την εικαστική σκέψη.
THE LIFO TEAM
Το Ιράν καταδίκασε την καλλιτέχνιδα Παραστού Αχμαντί σε 74 μαστιγώματα επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube

Πολιτισμός / Το Ιράν καταδίκασε την καλλιτέχνιδα Παραστού Αχμαντί σε 74 μαστιγώματα επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube

Η ερμηνεύτρια και οκτώ μέλη της ομάδας της, που κατηγορήθηκαν για διάδοση «ανήθικου περιεχομένου», δεν θα μπορούν να εργαστούν καλλιτεχνικά ούτε να φύγουν από τη χώρα για δύο χρόνια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια