Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες

Ζει 2 μήνες σε ένα βαρέλι, πάνω σε στύλο 25 μ. -Για ένα ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
52χρονος ζει εδώ και δύο μήνες σε βαρέλι
2

Έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία φορά που ο Βέρνον Κρούγκερ πάτησε το πόδι του στο έδαφος. Όλο αυτό το διάστημα, ζει μέσα σε ένα βαρέλι, στην κορυφή ενός στύλου ύψους 25 μέτρων. Στόχος του να καταρρίψει ένα ρεκόρ Γκίνες.

Πρόκειται για μια μάχη με τον εαυτό του, αφού το ρεκόρ που κυνηγά το είχε πετύχει ο ίδιος, το 1997. «Δεν είναι τόσο εύκολο να κοιμάσαι σε βαρέλι», παραδέχεται ο 52χρονος Νοτιοαφρικανός, που όταν δεν ζει σε βαρέλι, εργάζεται ως δύτης.

«Ο χώρος είναι πολύ μικρός, πρέπει να παίρνω εμβρυακή στάση», συμπλήρωσε. Το βαρέλι που αποτελεί το σπίτι του τον τελευταίο καιρό διαθέτει «δίκτυο αποχέτευσης», για όλα τα απόβλητα. Επίσης, κάνει μπάνιο δυο φορές την εβδομάδα και ζει από τα τρόφιμα που του ανεβάζει η ομάδα του με ένα καλάθι.

Η τρελή ιδέα του γεννήθηκε όταν σκαρφάλωσε σε ένα φοίνικα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του. «Κάποιος μου είπε "γιατί δεν σπας το ρεκόρ για άνθρωπο που κάθεται σε δέντρο;". Στην αρχή ήταν ένα αστείο και μετά με προκάλεσαν οι φίλοι μου να το κάνω».

Όταν έκανε μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε ότι ένας άνδρας από την Ινδονησία είχε ήδη κάνει το σχετικό ρεκόρ, μένοντας σε δέντρο για 28 ημέρες. Αφού απέρριψε αυτή την ιδέα, ένας από τους φίλους του πρότεινε την εναλλακτική για την παραμονή σε ένα στύλο. Το ρεκόρ ήταν 54 ημέρες τότε. Ο Κρούγκερ δέχθηκε την πρόκληση και αύξησε το ρεκόρ στις 64 ημέρες.

Παρά τις δυσκολίες, τις κράμπες και τους πόνους στη μέση, δύο δεκαετίες αργότερα αποφάσισε να το επαναλάβει. «Γίνεται λίγο εκνευριστικό, γιατί δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μόνος μου. Πρέπει να βασίζομαι στους άλλους για σχεδόν τα πάντα», δηλώνει.

Τη Δευτέρα, ο Κρούγκερ θα έχει περάσει 67 ημέρες στο βαρέλι του. Προς απογοήτευση της ομάδας του, σκοπεύει να μείνει παραπάνω. »Ο Βέρνον δεν θα κατέβει όταν θα σπάσει το ρεκόρ του. Θέλει να μείνει λίγο παραπάνω. Ανησυχούμε, γιατί θα πρέπει να τον κατεβάσουμε», είπε η διοργανώτρια της απόπειρας επίτευξης του ρεκόρ, Φιόνα Τζόουνς.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Thomas Bangalter των Daft Punk ψάχνει τον ήχο μιας σπηλιάς πάνω στην Pont Neuf

Πολιτισμός / Ο Thomas Bangalter των Daft Punk ψάχνει τον ήχο μιας σπηλιάς πάνω στην Pont Neuf

Η γιγαντιαία εγκατάσταση του JR στο παλαιότερο γεφύρι του Παρισιού αναβλήθηκε μετά από ζημιά λόγω κακοκαιρίας. Όμως η La Caverne du Pont Neuf ανοίγει ήδη ένα άλλο ερώτημα: τι σημαίνει ζωντανή εμπειρία σε έναν κόσμο που βιάζεται να γίνει εικόνα, περιεχόμενο και prompt;
THE LIFO TEAM
Η Φρίντα Κάλο επιστρέφει στο μουσείο της γυναίκας που δεν υπήρξε ποτέ φίλη της

Πολιτισμός / Η Φρίντα Κάλο επιστρέφει στο μουσείο της γυναίκας που δεν υπήρξε ποτέ φίλη της

Το Museo Dolores Olmedo άνοιξε ξανά έπειτα από έξι χρόνια, φέρνοντας στο φως 26 έργα της Φρίντα Κάλο. Η ειρωνεία είναι σχεδόν μυθιστορηματική: στο μουσείο που ιδρύθηκε ως ναός του Ντιέγκο Ριβέρα, η γυναίκα που η Ολμέδο δεν υπήρξε ποτέ φίλη της είναι σήμερα η πιο ακαταμάχητη παρουσία.
THE LIFO TEAM
80 συγγραφείς μετατρέπουν τους φακέλους Έπσταϊν σε θέατρο οργής

Πολιτισμός / 80 συγγραφείς μετατρέπουν τους φακέλους Έπσταϊν σε θέατρο οργής

Το "All the Rage" ανεβαίνει στο Λονδίνο ως μια συλλογική φεμινιστική απάντηση στον τρόπο που η υπόθεση Έπσταϊν συνεχίζει να διαβάζεται μέσα από τους ισχυρούς άνδρες και όχι από τα θύματά της.
THE LIFO TEAM
Γρύπες, στόλοι και μυκηναϊκά αρώματα: το προϊστορικό Αιγαίο επιστρέφει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Γρύπες, στόλοι και μυκηναϊκά αρώματα: το προϊστορικό Αιγαίο επιστρέφει στην Αθήνα

Το 21ο International Aegean Conference αρχίζει σήμερα στην Αθήνα και φέρνει στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών έναν κόσμο πριν από τους ναούς και τις πόλεις: την Πύλο, τη Θήρα, τις Κυκλάδες, την Κύπρο, τα μινωικά και μυκηναϊκά δίκτυα, αλλά και τις νέες μεθόδους με τις οποίες η αρχαιολογία ξαναδιαβάζει την προϊστορία του Αιγαίου.
THE LIFO TEAM
Ο Άλι Λούι Μπουρζγκί αφιέρωσε το Tony του στην Παλαιστίνη, στους μετανάστες και στις queer κοινότητες

Πολιτισμός / Ο Άλι Λούι Μπουρζγκί αφιέρωσε το Tony του στην Παλαιστίνη, στους μετανάστες και στις queer κοινότητες

Ο ηθοποιός του The Lost Boys κέρδισε το πρώτο του Tony και έδωσε μία από τις πιο πολιτικές ομιλίες της βραδιάς, μιλώντας για την Παλαιστίνη, τις οικογένειες των μεταναστών, τους Άραβες καλλιτέχνες και τις queer και trans κοινότητες.
THE LIFO TEAM
Η Björk κάνει το Ρέικιαβικ μουσείο, πασαρέλα και rave στην ολική έκλειψη ηλίου

Πολιτισμός / Η Björk κάνει το Ρέικιαβικ μουσείο, πασαρέλα και rave στην ολική έκλειψη ηλίου

Η διπλή έκθεση Echolalia και Metamorphlings στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας παρουσιάζει τη Björk ως ολόκληρο οπτικοακουστικό σύμπαν: τρία μεγάλης κλίμακας έργα, πάνω από 80 μάσκες του James Merry, Bottega Veneta και ένα rave στην ολική έκλειψη ηλίου με την ίδια και την Arca.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ανέκδοτο διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά από πάνω από έναν αιώνα

Πολιτισμός / Ανέκδοτο διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα

Το The Men Who Saved the World, ανέκδοτο και ημιτελές διήγημα της Ίντιθ Γουόρτον, δημοσιεύεται στο Strand Magazine μετά τον εντοπισμό του στο αρχείο της στο Yale, φωτίζοντας ένα γαλλικό château του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου όπου η υψηλή κοινωνία προσπαθεί να ξαναστήσει τη σαμπάνια και τα λουλούδια πάνω στα ίχνη της φρίκης.
THE LIFO TEAM
Το Peaky Blinders έγινε ο «Καρυοθραύστης» του σύγχρονου χορού

Πολιτισμός / Το Peaky Blinders έγινε ο «Καρυοθραύστης» του σύγχρονου χορού

Στα 100 της χρόνια, η Rambert δεν κοιτά νοσταλγικά το αρχείο της. Με το Peaky Blinders ως δικό της λαϊκό τελετουργικό και μια έμμεση απάντηση στον Τιμοτέ Σαλαμέ, επιχειρεί να φέρει τον χορό πιο κοντά στο σύγχρονο κοινό.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια