Αντίνοος Αλμπάνης: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον καρκίνο

Αντίνοος Αλμπάνης: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον καρκίνο Facebook Twitter
1

Σε μία εξομολογητική συνέντευξη ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο

Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη, ο Αντίνοος Αλμπάνης αναφέρθηκε, για τη θεραπεία, τις αντιδράσεις που συνάντησε όταν ξύρισε το κεφάλι του και αποκάλυψε ότι άργησε να μιλήσει για το ζήτημα που αντιμετωπίζει στους γονείς του και την αδελφή του.

«Πήγα έκανα κάποιες εξετάσεις, οι οποίες οδήγησαν σε κάποιες άλλες εξετάσεις και εκείνες σε κάποιες τρίτες εξετάσεις από τις οποίες διαγνώστηκα με λέμφωμα» ανέφερε φορτισμένος ο Αντίνοος Αλμπάνης. «Πάντα με το μυαλό μου βάζω το κακό, οπότε το ένιωθα. Κάτι θα ακούσω πoυ δεν θα 'ναι πολύ βολικό. Όταν πήρα τα αποτελέσματα ήμουν μόνος. Το πρώτο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν πως πρέπει να δω τι θα κάνω, πώς θα πάει αυτό το πράγμα» είπε, ο ηθοποιός.

«Σαφώς υπήρχε πολύς φόβος, γιατί είναι ένα άγνωστο πεδίο πολύ. Είναι αλλιώς να το σκέφτεσαι και αλλιώς να πάσχεις. Έκανα προσπάθεια να κατεβάσω το φόβο, την αγωνία που ένιωθα και να γίνω περισσότερο πραγματιστής. Να συνειδητοποιήσω πως αυτό που είχα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό διαχειρίσιμο», υπογράμμισε ο Αντίνοος Αλμπάνης. 

O δημοφιλής ηθοποιός κάλεσε όσος πάσχουν από καρκίνο να ακούν τους γιατρούς τους, να γνωρίζουν τι συμβαίνει στο σώμα του και να εμπιστεύονται όσους έχουν να πουν κάτι πραγματικά χρήσιμο και ουσιαστικό. Ο ηθοποιός ανέφερε ότι κατά τις πρώτες μέρες έπεσε «με τα μούτρα στο ίντερνετ» ώσπου το κεφάλι του έγινε «πουρές». 

«Το να κάνω μία ανόητη διατριβή μέσα από το ίντερνετ δεν με βοηθάει σε τίποτα. Ίσα ίσα που με έκανε να πελαγώνω, να αγωνιώ και να φοβάμαι πιο πολύ», υπογράμμισε. 

Άργησα να το ανακοινώσω στην οικογένειά μου 

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως άργησε να μιλήσει στην οικογένειά του για το θέμα που αντιμετωπίζει. «Ο μόνος που ήξερε ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο σκηνοθέτης μου. Είναι άγριο πολύ αυτό για τους γονείς». Στην ερώτηση αν τους είχε ανάγκη εκείνη τη στιγμή, ο Αντίνοος Αλμπάνης ανέφερε ότι είχε περισσότερο ανάγκη να πατήσει στα πόδια του και «να το τρέξει εκείνος». 

Τα αρνητικά μηνύματα για το ξυρισμένο κεφάλι


«Δέχθηκα και αρνητικά μηνύματα για το ξυρισμένο κεφάλι μου από ανθρώπους που δεν ήξεραν. Αυτή η απόφασή μου να μην αποσυρθώ γενικότερα , έπρεπε να περιφέρω μια καινούργια εικόνα στον κόσμο η οποία εικόνα δεν ήταν απαραίτητα αρεστή. Δέχθηκα χλευαστικά μηνύματα για το ξυρισμένο μου κεφάλι. Ένιωσα συμπόνοια για την κοπέλα που μου ευχήθηκε να πεθάνω. Υπήρχαν, όμως άνθρωποι που όταν δημοσιοποίησα την ασθένειά μου κάποιοι ταυτίστηκαν μαζί μου. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα» είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης. 

 
*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αντιδράσεις - Όλοι μιλάνε για τη συνέντευξη του Αντίνοου Αλμπάνη για τον καρκίνο
 
Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM
Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ένας άγνωστος Χ, από τον οποίο ξέρω μόνο τη φάτσα του και απολύτως τίποτα άλλο, ξυρίζει το κεφάλι του. Εμένα δε μου αρέσει αυτή η αλλαγή, οπότε τι κάνω;. Του εύχομαι να πεθάνει. (WTF????). Έχω την υποψία ότι δεν πάμε καθόλου καλά.