«Αγαπάμε το αστέρι, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα χρυσό φύλλο, όμως, ένα χρυσό φύλλο κάνναβης», δήλωσαν οι Cypress Hill που απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, στο Χόλιγουντ. 

 

Οι Cypress Hill έγραψαν ιστορία αφού έγιναν η πρώτη Latino hip-hop μπάντα που απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο Δόξας στο Χόλιγουντ.

 

Το συγκρότημα αστειεύτηκε «για την καλά τεκμηριωμένη αγάπη του για την κάνναβη». Οι Cypress Hill έχουν υποστηρίξει τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς λόγους.

 

«Αυτός θα είναι ένα βωμός για όλους τους stoners, για όλη την κουλτούρα κάνναβης εδώ. Ελάτε να ανάβετε τα κεριά σας, να αφήνετε τα τσιγάρα σας, να αφήνετε τα πούρα σας... να προσεύχεστε για καλή σοδειά. Σας ευχαριστούμε... πολύ», είπε ο ράπερ B-Real.

 

 

 

Την τελετή παρακολούθησαν επίσης μερικοί από τους μεγαλύτερους θαυμαστές των Cypress Hill - όπως ο ράπερ Xzibit και ο Αμερικανός κωμικός και ηθοποιός, Τζορτζ Λόπεζ.

 

«Τα επιτεύγματα και τα κατορθώματά τους φτάνουν βαθιά στις ρίζες και τα βιβλία ιστορίας του hip-hop, και σήμερα είναι ένα άλλο κεφάλαιο σε αυτό το έπος. Yo, B-Real, Sen Dog, Muggs, Bobo: Είστε οι Rolling Stones, οι Ungrateful Dead μας, είστε οι Public Enemy της Δυτικής Ακτής», σχολίασε ο Xzibit.

 

 

 

Ο γεννημένος στην Κούβα, Sen Dog δήλωσε προηγουμένως στο NME ότι είναι μεγάλη τιμή η απόκτηση αστεριού στη Λεωφόρο της Δόξας.

 

«Αυτό είναι λίγο τρελό. Δεν σκεφτόμουν ποτέ όταν περπατούσα εδώ γύρω ότι θα υπάρχει αστέρι των Cypress Hill. Σκέφτηκα ίσως για το Rock and Roll Hall of Fame, αλλά όταν συνέβη αυτό σοκαρίστηκα. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρό παιδί και πήγα στο Χόλιγουντ και είδα τη Λεωφόρο της Δόξας εκεί έξω. Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί πραγματικά, αλλά είναι μεγάλη τιμή να είσαι στη Λεωφόρο της Δόξας. Είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτό και αν μπορούσα να ξαναζήσω τα τελευταία 30 χρόνια για να κερδίσω αυτό το αστέρι θα το ξανάκανα. Είναι μεγάλη τιμή», είπε.

 

Οι Cypress Hill ιδρύθηκαν το 1988 στο Σάουθ Γκέιτ, στην Καλιφόρνια και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, το 1991.