Η Στρέιζαντ ζητά συγγνώμη: Μετανιώνω για όσα είπα για τον Μάικλ Τζάκσον - Τα θύματα λένε την αλήθεια

Η Στρέιζαντ ζητά συγγνώμη: Μετανιώνω για όσα είπα για τον Μάικλ Τζάκσον - Τα θύματα λένε την αλήθεια Facebook Twitter
EPA
2

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ζήτησε συγγνώμη για όσα είπε για τους άνδρες που κατηγορούν τον Μάικλ Τζάκσον ότι τους κακοποίησε όταν ήταν ανήλικοι.

Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός έγινε αποδέκτης σφοδρότατης κριτικής όταν δήλωσε πως πιστεύει μεν τις καταγγελίες των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Leaving Neverland αλλά ο Μάικλ Τζάκσον «δεν τους σκότωσε» κιόλας.

«Ζητώ μία βαθιά συγγνώμη για κάθε πόνο ή παρεξήγηση που προκάλεσα, με το να μην διαλέξω πιο προσεκτικά τις λέξεις για τον Μάικλ Τζάκσον και τα θύματά του, γιατί οι λέξεις όπως τυπώθηκαν δεν αποτυπώνουν τα αληθινά μου συναισθήματα» έγραψε η Στρέιζαντ στο Twitter.

«Δεν ήθελα να απορρίψω τα τραύματα που έχουν βιώσει αυτά τα παιδιά με κάθε τρόπο. Όπως όλοι οι επιζήσαντες μιας σεξουαλικής επίθεσης, θα πρέπει να συνεχίσουν να το κουβαλάνε αυτό για όλη τους τη ζωή. Μετανιώνω και ελπίζω ο Τζέιμς και ο Γουέιντ να αναγνωρίζουν ότι πραγματικά τους σέβομαι και τους θαυμάζω γιατί είπαν την αλήθεια», πρόσθεσε.

 

Η Στρέιζαντ προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, όταν είχε αναφέρει πως πιστεύει μεν ότι ο Τζάκσον κακοποίησε τον Γουέιντ Ρόμπσον και τον Τζέιμς Σέιφτσακ, προσθέτοντας ότι «οι σεξουαλικές του ανάγκες (του Τζάκσον) ήταν οι σεξουαλικές του ανάγκες. Προήλθαν από το όσα έζησε στην παιδική του ηλικία ή τέλος πάντων το DNA του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη ασέλγεια όμως, όπως τους ακούσαμε να λένε, αυτά τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα που ήταν στη Neverland. Και οι δύο παντρεύτηκαν και απέκτησαν παιδιά, άρα μπορεί να πει κανείς πως αυτό που συνέβη εκεί δεν τους σκότωσε».

Η Στρέιζαντ είχε σχολιάσει πως διατηρεί «αμφίθυμα συναισθήματα» σε σχέση με το ντοκιμαντέρ, και κατηγορεί τους γονείς των δύο αντρών, ως βασικούς υπεύθυνους για ότι συνέβη. «Λυπάμαι για παιδιά. Νομίζω κατηγορώ τους γονείς τους που τα άφησαν να κοιμηθούν μαζί του», σχολίασε.

Τα λεγόμενα της Στρέιζαντ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media. Ο Νταν Ριντ, ο σκηνοθέτης του Leaving Neverland, έγραψε στο Twitter: «Δεν τους σκότωσε. Το είπες αλήθεια αυτό, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ»;

Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πριν λίγο καιρό έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εις βάρος του Τζάκσον όσο και των δύο πρωταγωνιστών του. Οι διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον και η οικογένεια του έχουν χαρακτηρίσει τον Ρόμπσον και τον Σέιφτσακ ως «συμφεροντολόγους» που ψεύδονται για να κερδίσουν χρήματα. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δε μπορώ να ξέρω τι έχει γίνει,αλλά δεν καταλαβαίνω αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις πως μπορούμε να κατηγορούμε κάποιον αν πει πως δεν τις πιστεύει ας πούμε. Δεν καταλαβαίνω πως δύο "θύματα" σεξουαλικής κακοποίησης, δέχτηκαν να πουν πριν λίγα χρόνια πως ο Μάικλ Τζάκσον είναι αθώος και πως ποτέ δεν τους είχε κακοποιήσει, ενώ τώρα ξαφνικά αλλάζουν τις καταθέσεις τους αφού φυσικά εκείνος έχει πεθάνει και δε μπορούμε να ακούσουμε τη δική του πλευρά; Ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης αμφιβάλλω πως δε θα υποστήριζε όσο ζούσε την αλήθεια. Αντιθέτως εκείνοι δείχνουν όντως να το έκαναν για τα χρήματα.
Τελικά, έχει γίνει πολύ της μόδας να πετάει ο καθένας μια παπ@@ιά και μετά το σάλο που δημιουργείται, να ζητά συγγνώμη είτε, λέει, γιατί "παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις" του είτε γιατί "υπέπεσε σε γλωσσικό ατόπημα".