Όσκαρ 2019: Έξαλλος ο Σπάικ Λι που έχασε από το Green Book: «Ο διαιτητής έκανε λάθος»

Όσκαρ 2019: Έξαλλος ο Σπάικ Λι που έχασε από το Green Book: «Ο διαιτητής έκανε λάθος» Facebook Twitter
0

Ο Σπάικ Λι, του οποίου το «BlacKkKlansman» ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, είπε πως «ο διαιτητής έκανε λάθος κρίση» όταν το «Green Book» κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία. 

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο διάσημος σκηνοθέτης ενοχλήθηκε τόσο που προσπάθησε να φύγει κιόλας από το Dolby Theatre όταν ανακοινώθηκε το όνομα της ταινίας ως νικήτρια στην κατηγορία. Ωστόσο επέστρεψε τελικά στην θέση του αλλά γύρισε την πλάτη του προς την σκηνή όση ώρα εκφωνούνταν οι ευχαριστήριες ομιλίες. 

Το «Green Book», που βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας ασυνήθιστης φιλίας ανάμεσα σε έναν μαύρο πιανίστα και τον λευκό σοφέρ του στον Βαθύ Νότο της δεκαετίας του '60, εκτός από Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας απέσπασε επίσης και Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Μαχερσάλα Αλί. 


Στο press room στα παρασκήνια, ο Σπάικ Λι θυμήθηκε πως η ταινία του «Do The Right Thing» είχε αποτύχει να κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 1989, την χρονιά που το «Driving Miss Daisy» -για έναν μαύρο σοφέρ μιας λευκής ηλικιωμένης γυναίκας- κέρδισε το βραβείο. 

«Είμαι καταραμένος. Κάθε φορά που κάποιος κάνει τον σοφέρ σε κάποιον, εγώ χάνω», είπε ο σκηνοθέτης, όταν τον ρώτησαν για την αντίδρασή του στη νίκη του «Green Book». «Όταν το άκουσα, νόμιζα πως ήμουν στο γήπεδο της Μάντισον Σκουέαρ και ο διαιτητής έκανε λάθος κρίση», πρόσθεσε. 

Ο Σπάικ Λι κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «BlacKkKlansman», που έχει συγγράψει μαζί με άλλους. Οι υπόλοιπο αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αντίδρασή του. «Χαιρόμαστε απλώς που είμαστε εδώ και κερδίσαμε. Είναι πραγματικά επανάσταση που κατάφερε να κερδίσει οποιαδήποτε ταινία περί φυλών», είπε ο Κέβιν Γουίλμοτ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM