Όσκαρ 2019: Έξαλλος ο Σπάικ Λι που έχασε από το Green Book: «Ο διαιτητής έκανε λάθος»

Όσκαρ 2019: Έξαλλος ο Σπάικ Λι που έχασε από το Green Book: «Ο διαιτητής έκανε λάθος» Facebook Twitter
0

Ο Σπάικ Λι, του οποίου το «BlacKkKlansman» ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, είπε πως «ο διαιτητής έκανε λάθος κρίση» όταν το «Green Book» κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία. 

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο διάσημος σκηνοθέτης ενοχλήθηκε τόσο που προσπάθησε να φύγει κιόλας από το Dolby Theatre όταν ανακοινώθηκε το όνομα της ταινίας ως νικήτρια στην κατηγορία. Ωστόσο επέστρεψε τελικά στην θέση του αλλά γύρισε την πλάτη του προς την σκηνή όση ώρα εκφωνούνταν οι ευχαριστήριες ομιλίες. 

Το «Green Book», που βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας ασυνήθιστης φιλίας ανάμεσα σε έναν μαύρο πιανίστα και τον λευκό σοφέρ του στον Βαθύ Νότο της δεκαετίας του '60, εκτός από Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας απέσπασε επίσης και Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Μαχερσάλα Αλί. 


Στο press room στα παρασκήνια, ο Σπάικ Λι θυμήθηκε πως η ταινία του «Do The Right Thing» είχε αποτύχει να κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 1989, την χρονιά που το «Driving Miss Daisy» -για έναν μαύρο σοφέρ μιας λευκής ηλικιωμένης γυναίκας- κέρδισε το βραβείο. 

«Είμαι καταραμένος. Κάθε φορά που κάποιος κάνει τον σοφέρ σε κάποιον, εγώ χάνω», είπε ο σκηνοθέτης, όταν τον ρώτησαν για την αντίδρασή του στη νίκη του «Green Book». «Όταν το άκουσα, νόμιζα πως ήμουν στο γήπεδο της Μάντισον Σκουέαρ και ο διαιτητής έκανε λάθος κρίση», πρόσθεσε. 

Ο Σπάικ Λι κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «BlacKkKlansman», που έχει συγγράψει μαζί με άλλους. Οι υπόλοιπο αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αντίδρασή του. «Χαιρόμαστε απλώς που είμαστε εδώ και κερδίσαμε. Είναι πραγματικά επανάσταση που κατάφερε να κερδίσει οποιαδήποτε ταινία περί φυλών», είπε ο Κέβιν Γουίλμοτ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM