Η Τζούλια Ρόμπερτς εξηγεί τη θρυλική φωτογραφία με τις τρίχες στη μασχάλη

Η Τζούλια Ρόμπερτς εξηγεί τη θρυλική φωτογραφία με τις τρίχες στη μασχάλη Facebook Twitter
0

Όταν το 1999 αποκάλυψε τις αξύριστες μασχάλες της στην πρεμιέρα της ταινίας «Μια βραδιά στο Νότινγγ Χιλ» η Τζούλια Ρόμπερτς έγινε κάτι σαν φεμινιστικό είδωλο. Σήμερα, σχεδόν δυο δεκαετίες μετά, αποκαλύπτει το αληθινό παρασκήνιο πίσω από την θρυλική πλέον φωτογραφία. 

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Busy Tonight με την Μπίζι Φίλιπς, η διάσημη ηθοποιός παραδέχθηκε πως όλο αυτό δεν προοριζόταν για πολιτική δήλωση αλλά ήταν απλώς ένα στιλιστικό λάθος, το οποίο δεν υπολόγισε καλά. 

Η 51χρονη ηθοποιός είχε γίνει τότε πρωτοσέλιδο όταν αποκάλυψε τις αξύριστες μασχάλες της, χαιρετώντας τους θαυμαστές που είχαν βρεθεί εκεί για την πρεμιέρα της ταινίας. Η κίνησή της ωστόσο θεωρείται πως κατά βάθος ενέπνευσε πολλές διάσημες στη συνέχεια να κάνουν κάτι παρόμοιο αφού κατά καιρούς οι Άσλεϊ Γκράχαμ, Μάιλι Σάιρους, Μαντόνα, Ντρου Μπάριμορ και Lady Gaga έχουν επίσης εμφανιστεί με τρίχες στην μασχάλη. 

Η Τζούλια Ρόμπερτς εξηγεί τη θρυλική φωτογραφία με τις τρίχες στη μασχάλη Facebook Twitter

Η Τζούλια Ρόμπερτς σπεύδει όμως να διευκρινίσει πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει οποιαδήποτε δήλωσε σχετικά με το πρότυπα ομορφιάς και πώς ακόμη θυμάται την κατακραυγή.

«Η φωτογραφία από εκείνη τη στιγμή είναι ακόμη τόσο ζωντανή στη μνήμη μου. Νομίζω πως απλώς δεν υπολόγισα σωστά το μήκος από το μανίκι μου και τον χαιρετισμό και πως αυτά τα δυο μαζί θα αποκάλυπταν προσωπικά πράγματα για εμένα. Οπότε δεν ήταν τόσο δήλωση όσο μέρος απλώς της δήλωσης που κάνω ως άνθρωπος στον πλανήτη, για τον εαυτό μου», ανέφερε η Τζούλια Ρόμπερτς. 

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM