Ο Τζακ Σπάροου, ο χαρακτήρας των Πειρατών της Καραϊβικής είναι η προσωποποίηση του χάους, αλλά το τελευταίο διάστημα, ο Τζόνι Ντεπ μοιάζει να ενσάρκωνε ένα μεγάλο κομμάτι του ρόλου του στην πραγματική του ζωή.

 

Αυτό το πραγματικό χάος τον οδηγεί σε ένα δράμα που δεν παίζεται στην οθόνη, αλλά στο δικαστήριο και ο Guardian εκτιμά πως η πτώση του ηθοποιού θα είναι μη αναστρέψιμη.

 

Το πιο πρόσφατο πρόβλημα έρχεται από μια αγωγή που του κάνουν δύο πρώην σωματοφύλακές του οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τους υποχρέωνε να εργάζονται περισσότερες ώρες, ότι υποαμείβονταν και ότι αναγκάζονταν να κάνουν μπέιμπι σίτινγκ στα παιδιά του.

 

Oι Γιουτζίν Αρεόλα και Μιγκουέλ Σάντσεζ κατέθεσαν αγωγή εις βάρος του ηθοποιού κάνοντας λόγο για μια «ανυπόφορη» διετία κατά την οποία του πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους. 

 

Και φυσικά όλοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένας σταρ που έχει κερδίσει πάνω από $ 650 εκατομμύρια να μην μπορεί να πληρώσει τος λογαριασμούς του.

 

«Το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί καλύτερα από ψυχολόγους παρά από λογιστές. Τα χρήματα δεν χάθηκαν. Ο Ντεπ τα ξόδεψε», γράφει ο Guardian ο οποίος εμφανίζεται πολύ αυστηρός με τον σταρ.

 

O πολυέξοδος και ακραία σπάταλος ηθοποιός είχε αδυναμίες από τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, αλλά και σε ένα γαλλικό χωριό το οποίο αγόρασε, ένα γιοτ 22 εκατομμυρίων δολαρίων και μια σειρά από νησιά στην Καραϊβική. Ενδεικτικό της αλόγιστης σπατάλης είναι πως ξόδευε 30,000 δολάρια για κρασιά μηνιαίως.

 

Τα τελευταία χρόνια αυτό το lifestyle έφερε τον Ντεπ αντιμέτωπο με την ομάδα των οικονομικών διαχειριστών και δικηγόρων, οι οποίοι με τη σειρά τους τον κατηγόρησαν για παραβιάσεις των συμβάσεων και αμοιβών, κάνοντας παράλληλα περισσότερες αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του. Αυτή είναι μια άλλη δικαστική διαμάχη που εξελίσσεται...

 

Όμως η κατάρρευση δεν ήταν μόνο οικονομική. Το πολύκροτο διαζύγιο με την Άμπερ Χερντ και οι κατηγορίες για κακοποίηση, του κόστισαν εκτός από επτά εκατομμύρια και σημαντικό πλήγμα κύρους. 

 

Για πρώτη φορά ο αγαπημένος των βραβείων People's Choice είδε τους φανς του να λιγοστεύουν και τις πόρτες των στούντιο να ανοίγουν επιφυλακτικά.

 

Παρά τις αντιδράσεις, κράτησε το ρόλο του στο «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald», το σίκουελ του «Fantastic Beasts and Where to Find Them», αλλά αρκετοί από το χώρο εκτιμούν πως η πορεία του θα είναι φθίνουσα από εδώ και κάτω καθώς η αίγλη του αμφισβητείται.

 

Όπως γράφει στο Forbes ο Scott Mendelson «ο ρόλος του στο φιλμ θα δηλητηριάσει όλο το franchise», υπονοώντας πως δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία.

 

Η σταδιοδρομία και η οικονομική ευημερία του Ντεπ εξαρτώνται εν μέρει από το αν η Disney θα δώσει στον Σπάροου μια έκτη ευκαιρία - ταινία. Η τελευταία πάντως έκανε απογοητευτικά νούμερα στην εγχώρια αγορά, αλλά πέτυχε συνολικά 794 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο).

 

«Αλλά με τόσα σκάνδαλα και διαμάχες θα συνεχίσει να θέλει το ακροατήριο  να τον παρακολουθήσει;», διερωτάται ο Guardian