Τζόνι Ντεπ - Πώς και γιατί ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ κινδυνεύει να χάσει το θρόνο του

Τζόνι Ντεπ - Πώς και γιατί ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ κινδυνεύει να χάσει το θρόνο του Facebook Twitter
2

Ο Τζακ Σπάροου, ο χαρακτήρας των Πειρατών της Καραϊβικής είναι η προσωποποίηση του χάους, αλλά το τελευταίο διάστημα, ο Τζόνι Ντεπ μοιάζει να ενσάρκωνε ένα μεγάλο κομμάτι του ρόλου του στην πραγματική του ζωή.

Αυτό το πραγματικό χάος τον οδηγεί σε ένα δράμα που δεν παίζεται στην οθόνη, αλλά στο δικαστήριο και ο Guardian εκτιμά πως η πτώση του ηθοποιού θα είναι μη αναστρέψιμη.

Το πιο πρόσφατο πρόβλημα έρχεται από μια αγωγή που του κάνουν δύο πρώην σωματοφύλακές του οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τους υποχρέωνε να εργάζονται περισσότερες ώρες, ότι υποαμείβονταν και ότι αναγκάζονταν να κάνουν μπέιμπι σίτινγκ στα παιδιά του.

Oι Γιουτζίν Αρεόλα και Μιγκουέλ Σάντσεζ κατέθεσαν αγωγή εις βάρος του ηθοποιού κάνοντας λόγο για μια «ανυπόφορη» διετία κατά την οποία του πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους. 

Και φυσικά όλοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένας σταρ που έχει κερδίσει πάνω από $ 650 εκατομμύρια να μην μπορεί να πληρώσει τος λογαριασμούς του.

«Το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί καλύτερα από ψυχολόγους παρά από λογιστές. Τα χρήματα δεν χάθηκαν. Ο Ντεπ τα ξόδεψε», γράφει ο Guardian ο οποίος εμφανίζεται πολύ αυστηρός με τον σταρ.

O πολυέξοδος και ακραία σπάταλος ηθοποιός είχε αδυναμίες από τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, αλλά και σε ένα γαλλικό χωριό το οποίο αγόρασε, ένα γιοτ 22 εκατομμυρίων δολαρίων και μια σειρά από νησιά στην Καραϊβική. Ενδεικτικό της αλόγιστης σπατάλης είναι πως ξόδευε 30,000 δολάρια για κρασιά μηνιαίως.

Τα τελευταία χρόνια αυτό το lifestyle έφερε τον Ντεπ αντιμέτωπο με την ομάδα των οικονομικών διαχειριστών και δικηγόρων, οι οποίοι με τη σειρά τους τον κατηγόρησαν για παραβιάσεις των συμβάσεων και αμοιβών, κάνοντας παράλληλα περισσότερες αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του. Αυτή είναι μια άλλη δικαστική διαμάχη που εξελίσσεται...

Όμως η κατάρρευση δεν ήταν μόνο οικονομική. Το πολύκροτο διαζύγιο με την Άμπερ Χερντ και οι κατηγορίες για κακοποίηση, του κόστισαν εκτός από επτά εκατομμύρια και σημαντικό πλήγμα κύρους. 

Για πρώτη φορά ο αγαπημένος των βραβείων People's Choice είδε τους φανς του να λιγοστεύουν και τις πόρτες των στούντιο να ανοίγουν επιφυλακτικά.

Παρά τις αντιδράσεις, κράτησε το ρόλο του στο «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald», το σίκουελ του «Fantastic Beasts and Where to Find Them», αλλά αρκετοί από το χώρο εκτιμούν πως η πορεία του θα είναι φθίνουσα από εδώ και κάτω καθώς η αίγλη του αμφισβητείται.

Όπως γράφει στο Forbes ο Scott Mendelson «ο ρόλος του στο φιλμ θα δηλητηριάσει όλο το franchise», υπονοώντας πως δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία.

Η σταδιοδρομία και η οικονομική ευημερία του Ντεπ εξαρτώνται εν μέρει από το αν η Disney θα δώσει στον Σπάροου μια έκτη ευκαιρία - ταινία. Η τελευταία πάντως έκανε απογοητευτικά νούμερα στην εγχώρια αγορά, αλλά πέτυχε συνολικά 794 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο).

«Αλλά με τόσα σκάνδαλα και διαμάχες θα συνεχίσει να θέλει το ακροατήριο  να τον παρακολουθήσει;», διερωτάται ο Guardian

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM