Ο Ίαν ΜακΚέλεν γιορτάζει τα 30 χρόνια από το coming out του: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ γκέι που να το μετάνιωσε»

Ο Ίαν ΜακΚέλεν γιορτάζει τα 30 χρόνια από το coming out του: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ γκέι που να το μετάνιωσε» Facebook Twitter
0

Ο Ίαν ΜακΚέλεν είχε μιλήσει ανοικτά για την σεξουαλικότητά του στη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ραδιόφωνο του BBC το 1988 όταν ήταν 48 ετών και για να γιορτάσει τις τρεις δεκαετίες από τότε που «η ζωή άρχισε να αποκτά νόημα», δημοσίευσε στο Twitter ένα συγκινητικό μήνυμα. 

«Ποτέ δεν γνώρισα γκέι άνθρωπο που να μετάνιωσε επειδή έκανε coming out- συμπεριλαμβανομένου εμού. Η ζωή, επιτέλους, αρχίζει να αποκτά νόημα όταν είσαι ανοιχτός και ειλικρινής. Σήμερα είναι η 30η επέτειος της ραδιοφωνικής συνομιλίας μου στο BBC οπού δήλωσα δημοσίως ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Επομένως σήμερα γιορτάζω!», έγραψε ο 78χρονος ηθοποιός.

Οι θαυμαστές τους αμέσως εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την στήριξή τους στον πρωταγωνιστής του «Lord of the Rings», που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενεργά υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBT, και πολλοί παραδέχθηκαν πως η στάση ζωής του τους έδωσε έμπνευση να κάνουν το ίδιο. 

Αν και είναι ένας από τους διασημότερους Βρετανούς ηθοποιούς, ο Ίαν ΜακΚέλεν υποστηρίζει πως εξακολουθεί να δέχεται ομοφοβικές επιθέσεις αλλά τονίζει πως δεν τον ενοχλεί, καθώς όπως λέει γνωρίζει πολύ καλά πως είναι «macho» επειδή προτιμά την συντροφιά άλλων αντρών. 

Στο παρελθόν έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως οι γκέι άντρες είναι πιο αρρενωποί από τους στρέιτ. Επειδή, μαντέψτε- αγαπούν άλλους άντρες! Οπότε όταν όσοι κάνουν bullying σας λένε, "Αδερφή!", εσείς να λέτε, "Ακριβώς, είμαι με τα αγόρια"». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM