Για πρώτη φορά transgender στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy

Για πρώτη φορά transgender στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy Facebook Twitter
6

Η γερμανική έκδοση του περιοδικού Playboy θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα transgender μοντέλο στo εξώφυλλο της.

Η Giuliana Farfalla, 21 ετών, φωτογραφίζεται γυμνή για το περιοδικό το οποίο σημειώνει πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση για τα δικαιώματα των transgender.

H Giuliana Farfalla είναι γνωστή στη Γερμανία καθώς έχει συμμετάσχει σε δημοφιλές ριάλιτι στην τηλεόραση και έχει κάνει αρκετές φωτογραφίσεις.

Ο αρχισυντάκτης του Playboy, Florian Boitin, είπε σύμφωνα με το BBC, ότι η Farfalla αποτελεί ένα «όμορφο παράδειγμα του πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης».

Fashion Week is over ??❗️ Thank you for having me in your show @michael.michalsky #fashionweek #michalsky #teamgiuliana?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giuliana Farfalla (@giuliana_farfalla) στις


Meine Lieben, ich bin auf dem aktuellen Playboy-Cover und super stolz auf das Ergebnis. Ich hoffe euch gefällt das Cover genauso gut wie mir. ? #playboy #playboycover2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giuliana Farfalla (@giuliana_farfalla) στις

Το Playboy των ΗΠΑ παρουσίασε επίσης ένα transgender μοντέλο στο εξώφυλλό του την περασμένη χρονιά.

Η Farfalla, γεννημένη στη νοτιοδυτική γερμανική πόλη Breisgau, δήλωσε ότι νωρίς στην παιδική της ηλικία αισθάνθηκε ότι ήταν σε λάθος σώμα. Έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου στην ηλικία των 16 ετών.

Για πρώτη φορά transgender στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy Facebook Twitter

Στο Instagram, η Farfalla δήλωσε ότι ήταν υπερήφανη για το περιοδικό που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Πέρυσι, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά Next Top Model της Γερμανίας. Η Farfalla δήλωσε ότι ελπίζει ότι η εμπειρία θα ενθαρρύνει άλλους transgender ανθρώπους να νιώσουν ελεύθεροι.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
ΑΝΙΣ ΚΑΠΟΥΡ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πολιτισμός / Ο Ανίς Καπούρ λέει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αποκλειστούν από τη Μπιενάλε Βενετίας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης επαινεί την κριτική επιτροπή για την παραίτησή της λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας και του Ισραήλ, αλλά επισημαίνει ότι η αιτιολογία θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει και τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Οι Ετρούσκοι βγαίνουν από τη σκιά της Ρώμης σε μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο

Πολιτισμός / Τι χρωστά η Ρώμη στους Ετρούσκους;

Μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο ξαναφέρνει στο φως τους Ετρούσκους, τον πολιτισμό που προηγήθηκε της Ρώμης και τη διαμόρφωσε. Μέσα από ταφικούς θησαυρούς, χάλκινα αφιερώματα και σπάνια κοσμήματα, η έκθεση δείχνει πόσα χρωστά η ρωμαϊκή ιστορία σε έναν πολιτισμό που έμεινε στη σκιά της.
THE LIFO TEAM
Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Πολιτισμός / Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Το 2011, ο Μάθιου Γουόνγκ βρέθηκε στη Βενετία ως φοιτητής φωτογραφίας και αποφάσισε να γίνει ζωγράφος. Το 2026, η ζωγραφική του επιστρέφει εκεί χωρίς εκείνον: η έκθεση Matthew Wong: Interiors παρουσιάζει σπάνια έργα ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη που μετέτρεψε πόρτες, σκάλες και μπλε δωμάτια σε χάρτη μοναξιάς, μνήμης και φωτός.
THE LIFO TEAM
Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Πολιτισμός / Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Η Στέφανι Τσερνικόφσκι, που πέθανε στα 84 της, φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη του CBGB, των Ramones, της Blondie και της Patti Smith, όχι σαν έτοιμο θρύλο, αλλά σαν ζωντανό χάος από σώματα, βλέμματα και νύχτες που άλλαξαν τη μουσική.
THE LIFO TEAM
Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Πολιτισμός / Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Με το A Good Man Is Hard to Find, που παρουσιάζεται 7-9 Μαΐου στο Sadler’s Wells East, η Κόρτνεϊ Ντέιν και ο Τζέικομπ Σάμιουελ των Bullyache χορογραφούν τη βία της εταιρικής ζωής σαν ένα βρώμικο, ποπ, τελετουργικό θέαμα για την ανδρική εξουσία.
THE LIFO TEAM
Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Πολιτισμός / Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Νέα ανάλυση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι ένα άγνωστο γυναικείο σχέδιο του Χανς Χόλμπαϊν ίσως απεικονίζει την Άννα Μπολέιν, ενώ το έργο που θεωρούνταν επί χρόνια πορτρέτο της μπορεί να δείχνει τη μητέρα της. Οι ερευνητές μιλούν για πιθανή λανθασμένη επιγραφή του 18ου αιώνα και ανοίγουν ξανά ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αυλής των Τυδώρ.
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα.

Πολιτισμός / Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα

Ενας λευκός πίνακας, τρεις άνδρες που νομίζουν ότι έχουν δίκιο και μια φιλία που δεν αντέχει το βάρος του γούστου. Ο Ρέιφ Φάινς, ο Κόλιν Φάρελ και ο Βάγκνερ Μόουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο Art, την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου έργου της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες.
THE LIFO TEAM
Η τελευταία ένοικος της Casa Milà ζει μέσα στο αριστούργημα του Γκαουντί

Πολιτισμός / Η γυναίκα που ζει μόνη στο σπίτι του Γκαουντί με ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο

Η Άνα Βιλαδομιού ζει σχεδόν 40 χρόνια στην Κάζα Μιλά της Βαρκελώνης, το εμβληματικό κτίριο του Αντόνι Γκαουντί που ο κόσμος γνωρίζει ως La Pedrera. Είναι η τελευταία ένοικος ενός μνημείου της UNESCO, όπου η καθημερινή ζωή μοιάζει πια με εξαίρεση μέσα σε ένα ασταμάτητο τουριστικό θέαμα.
THE LIFO TEAM
Ο Jarvis Cocker πάει στο μουσείο για να υπερασπιστεί το χάος

Πολιτισμός / Ο Τζάρβις Κόκερ πάει στο μουσείο για να υπερασπιστεί το χάος

Ο Τζάρβις Κόκερ, τραγουδιστής των Pulp, και η Kim Sion θα επιμεληθούν το The Hodge Podge στο Hepworth Wakefield το 2027, μια έκθεση για την τέχνη που γεννιέται έξω από τους θεσμούς, την ψυχεδέλεια, τα όνειρα, τη μουσική και τη δημιουργικότητα που δεν χωρά εύκολα στην αγορά.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κουκλάρα! Μπράβο της!..και μην αρχίσουν κάτι κατινάρες του χώρου, τα: «Ήρθαν οι transgender και μας πήραν τις δουλειές» και τα σχετικά.....όσο αφορά το αντρικό, αναγνωστικό κοινό του συγκεκριμένου εντύπου, που πιθανώς μεγάλο ποσοστό του οποίου θιγεί για την «αλλοίωση» του περιεχομένου του, ας κατουρήσουν και λίγο γιατί μέχρι πρότινος είχανε βαρεθεί να πηδάνε γυναίκες σαν τις εικονιζόμενες ημίθεες, που από την... χειροπρακτική, έχουν βγάλει μόνιμους κάλους στις χούφτες...!
Δέχομαι ότι έχετε δίκιο.Να ρωτήσω: όταν ο vegan θέλει να φάει χορτοφαγικό και του βάλεις ζωική κρέμα γάλακτος έχει δικαίωμα να θιγεί για την "αλλοίωση" του περιεχομένου του φαγητού του αλλά ο άντρας που του αρέσουν οι από πάντα γυναίκες δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για την "αλλοίωση" του περιεχομένου του περιοδικού;Είναι άραγε λανθασμένο το παράδειγμα που φέρνω; Αν ναι που;Παρακαλώ αν θέλετε να απαντήσετε (δεν είναι υποχρεωτικό) μην εκπέσετε σε προσωπικές επιθέσεις αλλά να κάνουμε μια συζήτηση για τα κριτήρια βάσει των οποίων σκεφτόμαστε.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με έναν παρόμοιο συλλογισμό:Ο Vegan και ο κάθε vegan να σταματήσει να είναι υποκριτής... Δεν γεννήθηκε έτσι, καθότι, ως γνωστόν, το πρώτο πράγμα που άρχισε να τρώει, ακόμη στην κοιλιά της μητέρας του, ήταν οργανικές ουσίες. Αμέσως μετά, θήλασε επίσης το ζωικό γάλα της μητέρας του και καλά μέχρι εκεί, μέχρι που μία ημέρα για πολλούς και διάφορους λόγους κατάλαβε ότι δεν του είναι ευχάριστο να τρώει οργανικό φαγητό και συνειδητά επέλεξε να γίνει vegan και μπράβο του εφόσον αυτό τον κάνει να νιώθει και να λειτουργεί καλύτερα, σωματικώς και ηθικώς. Κατά κάποια έννοια, το ίδιο συνέβη και με την αγαπητή Giuliana Farfalla. Αποφάσισε πως είναι θηλυκό, όχι αρσενικό και επιβεβαιώθηκε, πρωτίστως από τον ίδιο της τον εαυτό, από μεγάλη μερίδα νοημόνων συνανθρώπων της, και αποτελεί μια θηλυκή παρουσία (χωρίς να γνωρίζει κάποιος το ιστορικό της, άρα σε πολλές περιπτώσεις αρνητικά προκατειλημμένος), ως χάρμα οφθαλμών.Οπότε περί της σημασίας του εν λόγω εντύπου, οι περισσότεροι αναγνώστες του, «ψωμί», «τυρί» δεν έχουνε, ραπανάκια για την όρεξη γυρεύουνε...!
@ νοών νοειτωΌχι δεν απαντάτε σε αυτό που ρώτησα μα σε κάτι άλλο που αρέσει σε εσάς. Δεν γίνεται σοβαρή κουβέντα έτσι...Απαντάτε στο γιατί η Farfala έγινε γυναίκα. Σαφέστατα ΔΕΝ ρώτησα αυτό.Η ερώτησή μου είναι εκεί αν θέλετε, όποτε θέλετε απαντάτε.
@ νοών νοειτωΔιαπιστώνω επίσης ότι απαντάτε σαν πολιτικός: σκοπός είναι να συσπειρωσετε το κοινό σας, όχι να απαντήσετε.Σε περίπτωση που εγώ δεν ήμουν σαφής επαναλαμβάνω.Ο Α λέει ότι του αρέσει το Χ. Ο Β του πλασάρει ως Χ κάτι που μοιάζει πολύ αλλά δεν είναι.Ο Α έχει δικαίωμα να θιγεί όταν του πει ο Β ότι το Χ έμοιαζε μεν αλλά δεν ήταν αυτό που νόμιζε;Η απάντηση αλλάζει αναλόγως του ορισμού του Χ ή είναι ίδια ασχέτως του τι θα ορίσουμε ως Χ;Παρακαλώ προς αποφυγή ατέρμονων άσχετων συζητήσεων απαντήσατε με "ναι αλλάζει" ή "όχι δεν αλλάζει".Ευχαριστώ.