Καρλ Λάγκερφελντ εναντίον Μέρκελ με ένα σκίτσο για την ακροδεξιά και τον Χίτλερ

Καρλ Λάγκερφελντ εναντίον Μέρκελ με ένα σκίτσο για την ακροδεξιά και τον Χίτλερ Facebook Twitter
3


O Γερμανός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ ασκεί σκληρή κριτική στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ με ένα σκίτσο που σχολιάζει πώς το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε έδρες στο γερμανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια.


Ο Λάγκερφελντ κατηγόρησε την Μέρκελ για την απόφασή της να επιτρέψει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα από το 2015, για την άνοδο των ποσοστών υποστήριξης του Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative fur Deutschland, AfD) το οποίο κέρδισε σχεδόν το 13% των ψήφων στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα.


Το σκίτσο, που αναμένεται να δημοσιευθεί το Σάββατο στο ένθετο μηνιαίο περιοδικό της εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σύμφωνα με δημοσίευμα του WWD εμφανίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να λέει στη Μέρκελ: «Σε ευχαριστώ πολύ που επέτρεψες ακούσια στους απογόνους μου να εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο».Η Μέρκελ σε κατάσταση αλλοφροσύνης ρωτά: «Τι έχω κάνει»;

Στο μηνιαίο περιοδικό από τότε που άρχισε να κυκλοφορεί, τον Φεβρουάριο του 2013 δημοσιεύονται γελοιογραφίες του Λάγκερφελντ. 

Καρλ Λάγκερφελντ εναντίον Μέρκελ με ένα σκίτσο για την ακροδεξιά και τον Χίτλερ Facebook Twitter


«Είμαι εκτός εαυτού» είπε για την άνοδο του δεξιού λαϊκισμού στη Γερμανία. «Ήλπιζα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στη ζωή μου» πρόσθεσε ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος μεγάλωσε στη Γερμανία υπό την κυριαρχία του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ. «Ντρέπομαι για τη Γερμανία» πρόσθεσε.


Το 2015 ο Γερμανός σχεδιαστής είχε σχολιάσει την ελληνική κρίση χρέους με ένα σκίτσο, εμπνευσμένο από τον μύθο των Δαναΐδων με λεζάντα «Ο πίθος των Δαναΐδων: Μια ελληνική εφεύρεση».


Σε αυτό απεικονίζονται η Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ με βλοσυρά βλέμματα να ρίχνουν χρήματα σε ένα πιθάρι που είναι γεμάτο από χρυσά νομίσματα.


Οι κόρες του Δαναού, οι Δαναΐδες, σύμφωνα με τον μύθο καταδικάστηκαν μετά τον θάνατό τους και την κάθοδό τους στον Άδη να μεταφέρουν και να ρίχνουν αιώνια νερό σε ένα διάτρητο πιθάρι («τετρημένον πίθον») για να τιμωρηθούν για τη δολοφονία των συζύγων τους την πρώτη νύχτα του γάμου.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM