Καρλ Λάγκερφελντ εναντίον Μέρκελ με ένα σκίτσο για την ακροδεξιά και τον Χίτλερ

Καρλ Λάγκερφελντ εναντίον Μέρκελ με ένα σκίτσο για την ακροδεξιά και τον Χίτλερ Facebook Twitter
3


O Γερμανός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ ασκεί σκληρή κριτική στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ με ένα σκίτσο που σχολιάζει πώς το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε έδρες στο γερμανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια.


Ο Λάγκερφελντ κατηγόρησε την Μέρκελ για την απόφασή της να επιτρέψει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα από το 2015, για την άνοδο των ποσοστών υποστήριξης του Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative fur Deutschland, AfD) το οποίο κέρδισε σχεδόν το 13% των ψήφων στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα.


Το σκίτσο, που αναμένεται να δημοσιευθεί το Σάββατο στο ένθετο μηνιαίο περιοδικό της εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σύμφωνα με δημοσίευμα του WWD εμφανίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να λέει στη Μέρκελ: «Σε ευχαριστώ πολύ που επέτρεψες ακούσια στους απογόνους μου να εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο».Η Μέρκελ σε κατάσταση αλλοφροσύνης ρωτά: «Τι έχω κάνει»;

Στο μηνιαίο περιοδικό από τότε που άρχισε να κυκλοφορεί, τον Φεβρουάριο του 2013 δημοσιεύονται γελοιογραφίες του Λάγκερφελντ. 

Καρλ Λάγκερφελντ εναντίον Μέρκελ με ένα σκίτσο για την ακροδεξιά και τον Χίτλερ Facebook Twitter


«Είμαι εκτός εαυτού» είπε για την άνοδο του δεξιού λαϊκισμού στη Γερμανία. «Ήλπιζα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στη ζωή μου» πρόσθεσε ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος μεγάλωσε στη Γερμανία υπό την κυριαρχία του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ. «Ντρέπομαι για τη Γερμανία» πρόσθεσε.


Το 2015 ο Γερμανός σχεδιαστής είχε σχολιάσει την ελληνική κρίση χρέους με ένα σκίτσο, εμπνευσμένο από τον μύθο των Δαναΐδων με λεζάντα «Ο πίθος των Δαναΐδων: Μια ελληνική εφεύρεση».


Σε αυτό απεικονίζονται η Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ με βλοσυρά βλέμματα να ρίχνουν χρήματα σε ένα πιθάρι που είναι γεμάτο από χρυσά νομίσματα.


Οι κόρες του Δαναού, οι Δαναΐδες, σύμφωνα με τον μύθο καταδικάστηκαν μετά τον θάνατό τους και την κάθοδό τους στον Άδη να μεταφέρουν και να ρίχνουν αιώνια νερό σε ένα διάτρητο πιθάρι («τετρημένον πίθον») για να τιμωρηθούν για τη δολοφονία των συζύγων τους την πρώτη νύχτα του γάμου.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
ΑΝΙΣ ΚΑΠΟΥΡ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πολιτισμός / Ο Ανίς Καπούρ λέει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αποκλειστούν από τη Μπιενάλε Βενετίας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης επαινεί την κριτική επιτροπή για την παραίτησή της λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας και του Ισραήλ, αλλά επισημαίνει ότι η αιτιολογία θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει και τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Οι Ετρούσκοι βγαίνουν από τη σκιά της Ρώμης σε μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο

Πολιτισμός / Τι χρωστά η Ρώμη στους Ετρούσκους;

Μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο ξαναφέρνει στο φως τους Ετρούσκους, τον πολιτισμό που προηγήθηκε της Ρώμης και τη διαμόρφωσε. Μέσα από ταφικούς θησαυρούς, χάλκινα αφιερώματα και σπάνια κοσμήματα, η έκθεση δείχνει πόσα χρωστά η ρωμαϊκή ιστορία σε έναν πολιτισμό που έμεινε στη σκιά της.
THE LIFO TEAM
Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Πολιτισμός / Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Το 2011, ο Μάθιου Γουόνγκ βρέθηκε στη Βενετία ως φοιτητής φωτογραφίας και αποφάσισε να γίνει ζωγράφος. Το 2026, η ζωγραφική του επιστρέφει εκεί χωρίς εκείνον: η έκθεση Matthew Wong: Interiors παρουσιάζει σπάνια έργα ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη που μετέτρεψε πόρτες, σκάλες και μπλε δωμάτια σε χάρτη μοναξιάς, μνήμης και φωτός.
THE LIFO TEAM
Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Πολιτισμός / Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Η Στέφανι Τσερνικόφσκι, που πέθανε στα 84 της, φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη του CBGB, των Ramones, της Blondie και της Patti Smith, όχι σαν έτοιμο θρύλο, αλλά σαν ζωντανό χάος από σώματα, βλέμματα και νύχτες που άλλαξαν τη μουσική.
THE LIFO TEAM
Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Πολιτισμός / Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Με το A Good Man Is Hard to Find, που παρουσιάζεται 7-9 Μαΐου στο Sadler’s Wells East, η Κόρτνεϊ Ντέιν και ο Τζέικομπ Σάμιουελ των Bullyache χορογραφούν τη βία της εταιρικής ζωής σαν ένα βρώμικο, ποπ, τελετουργικό θέαμα για την ανδρική εξουσία.
THE LIFO TEAM
Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Πολιτισμός / Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Νέα ανάλυση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι ένα άγνωστο γυναικείο σχέδιο του Χανς Χόλμπαϊν ίσως απεικονίζει την Άννα Μπολέιν, ενώ το έργο που θεωρούνταν επί χρόνια πορτρέτο της μπορεί να δείχνει τη μητέρα της. Οι ερευνητές μιλούν για πιθανή λανθασμένη επιγραφή του 18ου αιώνα και ανοίγουν ξανά ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αυλής των Τυδώρ.
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα.

Πολιτισμός / Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα

Ενας λευκός πίνακας, τρεις άνδρες που νομίζουν ότι έχουν δίκιο και μια φιλία που δεν αντέχει το βάρος του γούστου. Ο Ρέιφ Φάινς, ο Κόλιν Φάρελ και ο Βάγκνερ Μόουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο Art, την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου έργου της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες.
THE LIFO TEAM
Η τελευταία ένοικος της Casa Milà ζει μέσα στο αριστούργημα του Γκαουντί

Πολιτισμός / Η γυναίκα που ζει μόνη στο σπίτι του Γκαουντί με ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο

Η Άνα Βιλαδομιού ζει σχεδόν 40 χρόνια στην Κάζα Μιλά της Βαρκελώνης, το εμβληματικό κτίριο του Αντόνι Γκαουντί που ο κόσμος γνωρίζει ως La Pedrera. Είναι η τελευταία ένοικος ενός μνημείου της UNESCO, όπου η καθημερινή ζωή μοιάζει πια με εξαίρεση μέσα σε ένα ασταμάτητο τουριστικό θέαμα.
THE LIFO TEAM