«Υποστηρίζω ολόψυχα τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν» - Η Κέιτ Μπλάνσετ παίρνει θέση για το πολύκροτο σκάνδαλο

«Υποστηρίζω ολόψυχα τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν» - Η Κέιτ Μπλάνσετ παίρνει θέση για το πολύκροτο σκάνδαλο Facebook Twitter
1

Η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των ηθοποιών που καταδίκασαν τις πράξεις του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάισταϊν.

«Οποιοσδήποτε άνθρωπος που είναι σε θέση εξουσίας ή έχει δικαιοδοσία που πιστεύει ότι είναι προνόμιό του να απειλεί, να εκφοβίζει ή να κάνει σεξουαλική επίθεση σε οποιαδήποτε γυναίκα συναντά ή εργάζεται μαζί του πρέπει να κληθεί να λογοδοτήσει. Ποτέ δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα βγει μπροστά και να μιλήσει για τέτοιες καταστάσεις και υποστηρίζω ολόψυχα όσες το έχουν κάνει», δήλωσε η Μπλάνσετ.

Η Μπλάνσετ συνεργάστηκε με τη Weinstein Co. σε φιλμ όπως το «Carol» και το «The Aviator».

Πολλές ακόμη μαρτυρίες για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για να προστεθούν στις ήδη γνωστές, που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, χειραγώγηση και εκφοβισμό.

Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times την Πέμπτη , η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο και δύο ακόμη γυναίκες βεβαίωσαν, ότι υπέστησαν βιασμό από τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ.

«Όλες οι κατηγορίες των μη συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων διαψεύδονται από τον κ. Γουάινσταϊν», σχολίασε η εκπρόσωπός του Σάλι Χόφμιστερ σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των θυμάτων του παραγωγού φέρεται να ήταν και μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου.

 

«Υποστηρίζω ολόψυχα τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν» - Η Κέιτ Μπλάνσετ παίρνει θέση για το πολύκροτο σκάνδαλο Facebook Twitter

Αποστροφή δηλώνουν οι Ομπάμα και σοκαρισμένη η Κλίντον

Σύμφωνα με το New Yorker, ο ίδιος ο Γουάινσταϊν, με τη βοήθεια δικηγόρων και της ομάδας δημοσίων σχέσεων που είχε, φρόντισε ώστε, εδώ και δεκαετίες, τίποτε να μην δημοσιοποιείται όσον αφορά τις περιπτώσεις παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης ή βιασμών.

Ο συντάκτης του άρθρου δηλώνει ότι ο παραγωγός φέρεται να είχε ζητήσει από την Άζια Αρτζεντο τους τελευταίους μήνες να καταθέσει υπέρ του.

Το New Yorker δημοσίευσε επίσης χθες το απόσπασμα μιας ηχογράφησης που πραγματοποίησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όταν ο Γουάινσταϊν προσπαθούσε να προσελκύσει το μοντέλο από την Ιταλία Άμπρα Μπατιλάνα Γκουτιέρες στο δωμάτιό του. Ακούγεται ο επίμονος λόγος του παραγωγού, μεταξύ απειλής και τρυφερότητας, που της ζητεί να «μην χαλάσει τη φιλία τους για πέντε λεπτά» στο δωμάτιό του.

Η Χίλαρι Κλίντον επαίνεσε για το θάρρος τους τις γυναίκες που έχουν καταθέσει εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με δήλωσή της την Τρίτη, πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση από τους New York Times της είδησης - βόμβας ότι ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλυγουντ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, ενώ σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα, η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνουν «αηδιασμένοι» από τις κατηγορίες που αφορούν τον Γουάινσταϊν.

Η δήλωση της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το δεύτερο ρεπορτάζ των New York Times, στο οποίο άλλες τρεις γυναίκες αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και την απομάκρυνσή του από την εταιρία του.

«Είμαι σοκαρισμένη και συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν» τονίζει η Χίλαρι Κλίντον στη δήλωση. «Η συμπεριφορά που περιγράφουν οι γυναίκες και καταγγέλλεται δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Το θάρρος τους και η υποστήριξη από τους άλλους είναι κρίσιμης σημασίας για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτό το είδος συμπεριφοράς», σύμφωνα με το Variety.

Για τον Γουάινσταϊν, ένθερμο υποστηρικτή των Δημοκρατικών και της υποψήφιας στις προεδρικές εκλογές, πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλες καταγγελίες.

Εκτός από την ιδιότητά του στον κλάδο της ψυχαγωγίας ως συνιδρυτή της Miramax και συμπροέδρου της εταιρείας Weinstein - από την οποία αποπέμφθηκε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, ο Γουάινσταϊν είναι γνωστός ως υποστηρικτής και δωρητής των προεκλογικών εκστρατειών της Χίλαρι Κλίντον και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

«Οποιοσδήποτε άνδρας συμπεριφέρεται με εξευτελιστικό τρόπο στις γυναίκες πρέπει να καταδικάζεται και να καθίσταται υπεύθυνος για τις πράξεις του, όποια κι αν είναι τα πλούτη του και η κοινωνική του κατάσταση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Ομπάμα.

Η σύζυγος του Γουάινσταϊν, Τζορτζίνα Τσάπμαν ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει. «Η καρδιά μου ραγίζει για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασυγχώρητων ενεργειών», δήλωσε η 41χρονη στο περιοδικό People. Η Τσάπμαν γεννημένη στο Λονδίνο, συνιδρύτρια του brand Marchesa, και ο 65χρονος παραγωγός του Χόλιγουντ έχουν μαζί δύο παιδιά.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM
Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Πολιτισμός / Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Η έκθεση "William Blake: The Age of Romantic Fantasy" στη National Gallery of Ireland παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του Blake και των συγχρόνων του, φέρνοντας στο Δουβλίνο έναν κόσμο ρομαντικής φαντασίας, γοτθικού τρόμου, πολιτικής αναταραχής και πνευματικής έντασης
THE LIFO TEAM
Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Πολιτισμός / Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Η μεγάλη έκθεση The 90s: Art and Fashion στην Tate Britain, σε επιμέλεια του πρώην αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, φέρνει στο ίδιο πεδίο την τέχνη, τη μόδα και την κουλτούρα των κλαμπ, επιχειρώντας μια νέα ανάγνωση της δεκαετίας πέρα από το απλουστευτικό αφήγημα της Cool Britannia.
THE LIFO TEAM
Ο Yung Lean στοιχειώνει ένα σχολείο του 2034 στο νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά

Πολιτισμός / Ο Yung Lean στοιχειώνει ένα σχολείο του 2034 στο νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά

Το "STORM I & II", η νέα συνεργασία του Yung Lean με το GENER8ION, είναι ένα επτάλεπτο μουσικό φιλμ του Ρομέν Γαβρά, σε ένα δυστοπικό σχολείο του 2034, όπου η αγορίστικη βία, η χορογραφία και η κινηματογραφική ένταση γίνονται ένα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Πολιτισμός / Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Με κοινή ανάρτηση στο Instagram, η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter ανακοίνωσαν ότι το «Bring Your Love» θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου, λίγες ημέρες μετά την κοινή τους εμφάνιση στο Coachella και ενόψει του νέου άλμπουμ της Μαντόνα, Confessions II.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ: «Τα αστεία είναι αστεία»

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ

Τιμώμενος στο 51ο Chaplin Award Gala στη Νέα Υόρκη, ο Τζορτζ Κλούνεϊ καταδίκασε την πολιτική βία μετά την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αλλά υπερασπίστηκε τον Τζίμι Κίμελ απέναντι στην απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ να απολυθεί από το ABC.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM