Για πρώτη φορά plus sized μοντέλα στην πασαρέλα του Alexander McQueen

Για πρώτη φορά plus sized μοντέλα στην πασαρέλα του Alexander McQueen Facebook Twitter
1

Αν και γίνονται προσπάθειες για ανάδειξη όλων των σωματότυπων στις πασαρέλες, η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των μοντέλων που φέτος περπάτησαν στα catwalks των μεγάλων οίκων ήταν για ακόμη μια φορά γυναίκες με υπερβολικά αδύνατες σιλουέτες.

Η ποικιλομορφία υπήρξε - και θα συνεχίσει να είναι - ένα καυτό θέμα κατά τη διάρκεια κάθε εβδομάδας μόδας.

Στη Νέα Υόρκη το Fashion Week φέτος ήταν πρωτοποριακή όσον αφορά την ποικιλία του σώματος καθώς συμμετείχαν τουλάχιστον 90 μοντέλα plus sized σε διάφορες επιδείξεις αν και θα πρέπει αν σημειωθεί πως οι περισσότερες εκπροσώπησαν brands που έχουν κολεξιόν για γυναίκες με πληθωρικές καμπύλες.

Η ίδια φιλοσοφία προς την ποικιλία δεν ήταν τόσο διαδεδομένη σε άλλες εβδομάδες μόδας, όπως στο Μιλάνο ή το Παρίσι. Στην Ευρώπη, το μέγεθος εξακολουθεί να αποτελεί μείζον ζήτημα καθώς τον περασμένο μήνα, οι όμιλοι LVMH και Kering ένωσαν τις δυνάμεις τους στη δέσμευση να απαγορεύσουν μοντέλα κάτω από το μέγεθος 34 (μέγεθος ΗΠΑ 2) στις πασαρέλες.

Την περασμένη σεζόν, μόνο δύο μοντέλα που θεωρούνται plus sized περπατούσαν σε ολόκληρη την εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Και ενώ ο αριθμός αυτός δεν έχει αυξηθεί τόσο πολύ από τον Φεβρουάριο, την περασμένη εβδομάδα υπήρξε ένας μεγάλος σχεδιαστής που για πρώτη φορά επέλεξε δύο κορίτσια με πλούσιες καμπύλες για την πασαρέλα του.

Την Δευτέρα, ο οίκος Alexander McQueen παρουσίασε τα ρούχα του με τη συμμετοχή δύο plus sized μοντέλων για πρώτη φορά: η Eline Lykke από τη Νορβηγία και η ολλανδή φοιτήτρια Betsy Teske περπάτησαν μαζί με τα άλλα διάσημα μοντέλα.

Η υπεύθυνη για το κάστινγκ είπε πως η επιλογή εκπροσωπούσε έναν εορτασμό της θηλυκότητας και του δεσμού μεταξύ γυναικών και πως ήταν όλοι πολύ χαρούμενοι με τη συμμετοχή των κοριτσιών.

Τα περιοδικά μόδας σχολίασαν με θερμά λόγια την επιλογή και όλες οι fashion bloggers έγραψαν για το πόσο σημαντικό είναι ένας τόσο μεγάλος ευρωπαϊκός οίκος να κάνει άνοιγμα σε αυτή την κατηγορία μοντέλων. Και οι δύο πρωταγωνίστριες του σόου ευχαρίστησαν τον Alexander McQueen που τις επέλεξε και έγραψαν σε προσωπικές τους αναρτήσεις για την εμπειρία τους.

So I just walked for Alexander McQueen. ?Thanks so much to the amazing team! Loved working with you!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Betsy Teske (@betsyteske) στις

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια