Το YouTube παραβίασε την νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών

Το YouTube παραβίασε την νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών Facebook Twitter
0

Το YouTube παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο περί ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών και θα πρέπει τώρα να πληρώσει πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στην Washington Post, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατέληξε σε συμφωνία με την Google, την ιδιοκτήτρια εταιρία του YouTube για το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα παραβίασε την νομοθεσία "Children's Online Privacy Protection Act", που απαγορεύει την παρακολούθηση των χρηστών κάτω των 13 ετών. 

Από αυτήν τη συμφωνία προκύπτει αφενός ότι η Google δεν προστάτευε επαρκώς τα παιδιά που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με το βίντεο περιεχόμενο και αφετέρου ότι συνέλεξε με τρόπο ακατάλληλο τα δεδομένα τους σε παραβίαση ασφαλώς της νομοθεσίας για την προστασία της ιδιωτικότητας online. Και μέσα από αυτήν τη διαδικασία ανέκυψαν, επίσης, ανησυχίες και γύρω από τα σχόλια παιδεραστών στο YouTube - η πλατφόρμα μάλιστα απαγόρευσε τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά λίγους μήνες πριν, δηλαδή στις αρχές του έτους, μετά την "ανακάλυψή" της ότι υπήρχαν ακατάλληλα σχόλια σε βίντεο, όπου πρωταγωνιστές ήταν παιδιά. 

Το ακριβές ποσό του προστίμου δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί και το ζήτημα πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο σπάνια ανατρέπει τις συμφωνίες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου με εταιρίες, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. 

Πηγή: Il Fatto Quotidiano 

 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ