Το YouTube απαγόρευσε το livestreaming στα παιδιά χωρίς επίβλεψη ενηλίκου

Το YouTube απαγόρευσε το livestreaming στα παιδιά χωρίς επίβλεψη ενηλίκου Facebook Twitter
0

Το Youtube αλλάζει τους κανονισμούς λειτουργίας του, απαγορεύοντας το livestreaming στα παιδιά χωρίς επίβλεψη από ενήλικο, ώστε να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο blog του YouTube, πλέον θα απαγορεύεται στα παιδιά κάτω των 13 ετών, να κάνουν ζωντανή αναμετάδοση αν δεν τα επιτηρεί κάποιος ενήλικος. Η πλατφόρμα θέλει με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει τα μικρά παιδιά, που θεωρητικά μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο YouTubeKids μόνο με την άδεια και την σταθερή επιτήρηση κάποιου κηδεμόνα. 

Σε όσα κανάλια παραβιάζουν τους νέους κανονισμούς, το YouTube θα απενεργοποιεί εντελώς την δυνατότητα livestreaming. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα της πλατφόρμας θα «μάθουν» σε βάθος χρόνου να εντοπίζουν όσους αγνοούν τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης και θα τους επιβάλλουν τους περιορισμούς χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. 

Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, την ίδια δηλαδή μέρα που μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times αποκάλυπτε ότι οι μηχανές του Youtube προτείνουν βίντεο με ελαφρά ή μερικώς ντυμένα παιδιά, σε όσους έχουν δει και άλλα βίντεο με παρόμοιο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο κέντρο Berkman Klein Center του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για το Διαδίκτυο και την Κοινωνία, το αποτέλεσμα είναι οι αλγόριθμοι αυτοί να βοηθούν τους παιδόφιλους στην αναζήτηση παρόμοιων βίντεο μέσα στο YouTube. 

Σε μία προσπάθεια να μειώσει τις πιθανότητες απρεπούς και παραβατικής συμπεριφοράς, η πλατφόρμα έχει ήδη απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολίων σε δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που δείχνουν μικρά παιδιά. Παράλληλα αφαιρέθηκαν σχόλια που εικάζεται ότι είχαν γίνει από παιδόφιλους.

Σε αρκετές περιπτώσεις το περιεχόμενο που αφαιρείται δεν παραβιάζει «το γράμμα» των κανονισμών αλλά οι υπεύθυνοι του YouTube αναγνωρίζουν ότι «οι ανήλικοι διατρέχουν κίνδυνο εκμετάλλευσης εντός και εκτός Διαδικτύου». Για τον λόγο αυτό σε αρκετές περιπτώσεις το υλικό αφαιρείται προληπτικά. 

Πληροφορίες από YouTube, New York Times και CNET

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τech & Science / Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τα "παιδιά του epiphysan" είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, εκεί που μία φρικτή επιστήμονας, ανεξέλεγκτη και τυραννική προσπάθησε να ρημάξει τη σεξουαλικότητά τους προς χάριν του (αποναζιστοποιημένου) έθνους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM