Time: Από τον Τζον Μαυρουδή το εξώφυλλο για τους νεκρούς του κορωνοϊού- Σε μαύρο πλαίσιο, για 2η φορά στην ιστορία

Time: Από τον Τζον Μαυρουδή το εξώφυλλο για τους νεκρούς του κορωνοϊού- Σε μαύρο πλαίσιο, για 2η φορά στην ιστορία Facebook Twitter
0

Ο εικονογράφος Τζον Μαυρουδής είναι πίσω από το εξώφυλλο του Time για τους νεκρούς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς πλέον πλησιάζουν τους 200.000.

«Μια αμερικανική αποτυχία», είναι ο τίτλος, κάτω από τον αριθμό 200.000. Το εξώφυλλο είναι σε μαύρο πλαίσιο, κάτι που το Time επιλέγει να κάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Η πρώτη ήταν στο τεύχος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ο ελληνικής καταγωγής Τζον Μαυρουδής, βραβευμένος για εξώφυλλα που έχει δημιουργήσει για αμερικανικά περιοδικά, ήταν ο εικονογράφος στον οποίο στράφηκε το Time για αυτό το τραγικό ορόσημο που πλησιάζει για τις ΗΠΑ.

«Για το εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας στραφήκαμε στον καλλιτέχνη Τζον Μαυρουδή ο οποίος, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από το κέντρο κορωνοϊού του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, έγραψε με το χέρι τον απολογισμό των νεκρών στην Αμερική για κάθε μία από τις 193 ημέρες από τις 29 Φεβρουαρίου- τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο που σχετίζεται με τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ- έως τις 8 Σεπτεμβρίου», εξήγησε ο Έντουαρντ Φέλσενταλ, CEO του Time.

Time: Από τον Τζον Μαυρουδή το εξώφυλλο για τους νεκρούς του κορωνοϊού- Σε μαύρο πλαίσιο, για 2η φορά στην ιστορία Facebook Twitter

«Ο διευθυντής δημιουργικού Ντ. Γ. Πάιν έβαλε αυτή την εικονογράφηση σε μαύρο πλαίσιο. Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία μας που το κάνουμε αυτό, η πρώτη ήταν μετά την 11η Σεπτεμβρίου», έγραψε ακόμη.

«Σύντομα οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν ένα καταστροφικό ορόσημο: 200.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Αυτός ο τραγικός υπολογισμός- που είναι αντίστοιχος με τους νεκρούς Αμερικανούς σε πάνω από τρία Βιετνάμ ή ολόκληρο τον πληθυσμό του Σολτ Λέικ- είναι μακράν ο μεγαλύτερος στον κόσμο», επισημαίνει ο Φέλσενταλ. Έως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν χαθεί 193.016 ανθρώπινες ζωές από τον κορωνοϊό, ενώ έχουν καταγραφεί 6.445.288 κρούσματα.

Μαυρουδής: Αργή, σταθερή πορεία θανάτου

«Αυτή είναι μια αργή, σταθερή πορεία θανάτου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Τζον Μαυρουδής. «Πόσοι ακόμη προτού ξυπνήσουμε τελικά;», συμπλήρωσε.

«Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό το εξώφυλλο θα είναι μια αφύπνιση για εκείνους που είναι μουδιασμένοι απέναντι σε αυτή την καταστροφή», δήλωσε ο εικονογράφος στο Time. «Η επιστήμη και η κοινή λογική είναι οι απαντήσεις σε αυτή την κρίση», υπογράμμισε.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

TV & Media / Γιώργος Παπαδάκης: «Πολύ δύσκολη μέρα» - Οι παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» τον αποχαιρέτησαν

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού, που φέτος έχουν αναλάβει την παρουσίαση του «Καλημέρα Ελλάδα» μετά τη δική του αποχώρηση, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο
THE LIFO TEAM