«Σκοτώστε τους βίγκαν» - Σάλος και παραιτήσεις σε περιοδικό με συνταγές

«Σκοτώστε τους βίγκαν» - Σάλος και παραιτήσεις σε περιοδικό με συνταγές Facebook Twitter
2

Τα χλευαστικά σχόλια που έκανε ο εκδότης του περιοδικού Waitrose Food για συγγραφή ενός άρθρου με θέμα «Σκοτώστε τους βίγκαν» προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και σήμερα ο William Sitwell γνωστοποίησε την παραίτησή του. 

Ο γνωστός εκδότης, που βρίσκεται στο τιμόνι του περιοδικού τα τελευταία 20 χρόνια, έκανε το σχόλιο απαντώντας στην Selene Nelson, αρθρογράφου που στηρίζει την βίγκαν διατροφή, η οποία του έστειλε ένα e-mail με προτάσεις για μια σειρά τέτοιου είδους συνταγών. 

Στην απάντησή του προς την Nelson, που έγινε viral όταν εκείνη δημοσίευσε ένα screenshot στο Twitter, ο William Sitwell έγραψε: «Γεια Selene. Ευχαριστώ για αυτό. Τι θα έλεγες για μια σειρά πάνω στο σκοτώστε του βίγκαν, τον καθέναν ξεχωριστά. Τρόπους για να τους παγιδεύσουμε; Πώς να τους ανακρίνουμε σωστά; Να αποκαλύψουμε την υποκρισία τους; Να τους ταΐσουμε κρέας με το ζόρι; Να τους αναγκάσουμε να φάνε μπριζόλα και να πιουν κόκκινο κρασί;».

Η Nelson, που έχει γράψει άρθρα για τα HuffPost και Town & Country, δήλωσε σοκαρισμένη από την στάση του Sitwell απέναντι στου βίγκαν. 

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Έχω γράψει για πολλά θέματα που διχάζουν, από υποθέσεις δολοφονίας μέχρι ενδοοικογενειακή βία, αλλά ποτέ δεν έχω πάρει τέτοια απάντηση σε κανένα από τα άρθρα μου. Κι είναι ο εκδότης. Εκπροσωπεί το Waitrose και λέει σκοτώστε έναν- έναν τους βίγκαν; Δεν του έλεγα να γίνει βίγκαν, ή να μην τρώει κρέας ή πως είναι λάθος, απλώς πρότεινα να συμπεριλάβει μερικές συνταγές περισσότερο βασισμένες στην χορτοφαγική διατροφή», λέει η Nelson. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Man it was cold this weekend... Cold enough to wear my "EATING ANIMALS IS WEIRD" hat! Now I just need to find a matching scarf and my just-walking-to-the-shops-but-trying-to-get-people-thinking vegan activism is complete ? ? ❤ ? ? ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Selene Ⓥ Food/Travel Writer ? (@_forkontheroad_) στις


Όταν ήρθε στη δημοσιότητα το e-mail, ο Sitwell εξέδωσε ανακοίνωση. «Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους με κάθε όρεξη είτε είναι βίγκαν, vegetarian ή κρεατοφάγοι, κάτι που θα αποδείξω τις επόμενες εβδομάδες μέσα από τα άρθρα μου. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν προσέβαλα ή αναστάτωσα κάποιον». 

Μετά τον σάλο, σήμερα μια ανακοίνωση στο σάιτ του περιοδικού επιβεβαιώνει πως ο Sitwell αποχώρησε από τον ρόλο του εκδότη. «Στον απόηχο των πρόσφατων σχολίων του, η John Brown Media θεώρησε πως αυτή είναι η σωστή κίνηση. Είχαμε μια σχέση με τον William για περισσότερα από 20 χρόνια και είμαστε ευγνώμονες για την συνεισφορά του στην επιχείρησή μας όλο αυτό διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
METAL GEAR SOLID SONY ΤΑΙΝΙΑ

TV & Media / Metal Gear Solid: Η Sony ετοιμάζει ταινία με το βιντεοπαιχνίδι - Ποιοι θα τη σκηνοθετήσουν

«Ως μακροχρόνιοι θαυμαστές του παιχνιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που θα φέρουμε στη ζωή τους εμβληματικούς χαρακτήρες και τον αξέχαστο κόσμο του Hideo Kojima», δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM
Η Jessica Lange γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

Η θρυλική ηθοποιός επιστρέφει επίσημα στο American Horror Story για τη 13η σεζόν, με την παραγωγή να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα και να επιβεβαιώνει ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.
THE LIFO TEAM
ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό που ίσως να ήθελε να πει ο εκδότης (και το εξέφρασε κάπως άκομψα) είναι η γελοιότητα που περιβάλλει συνήθως την βίγκαν αρθρογραφία: Οι τίτλοι που παρέθεσε και θεωρήθηκαν απαράδεκτοι είναι ΑΚΡΙΒΏΣ αυτά που λέγονται απο τους βίγκαν για τους παμφάγους, η θεματολογία πολλών άρθρων, βίντεο και συζητήσεων στις ομάδες τους στο facebook ή άλλα forums. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές οι πεποιθήσεις εκφράζονται από την αντίστροφη... Το όλο σκηνικό είναι τουλάχιστον υποκριτικό.