Φωτιά τώρα στου Ρέντη

Το Radio Free Europe αναστέλλει τη δραστηριότητα στη Ρωσία

Το Radio Free Europe/Radio Liberty αναστέλλει τις δραστηριότητές του στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: RFE/RL
0

Το Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές του στη Ρωσία.

Σε σχετική ανακοίνωση, ανέφερε ότι το ρωσικό του τμήμα αντιμετωπίζει διαδικασίες πτώχευσης και οι δημοσιογράφοι του υφίστανται πίεση από την αστυνομία.

«Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνω την αναστολή των φυσικών μας επιχειρήσεων στη Μόσχα σήμερα. Αυτή δεν είναι μια απόφαση που έλαβε η RFE/RL από μόνη της, αλλά μια απόφαση που μας επιβλήθηκε από την επίθεση του καθεστώτος Πούτιν κατά της αλήθειας», δήλωσε ο Jamie Fly, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της RFE/RL.

Ο οργανισμός θα συνεχίσει να προσπαθεί να προσεγγίσει το ρωσικό κοινό χρησιμοποιώντας «κάθε δυνατή πλατφόρμα», πρόσθεσε.

Αρκετοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης αναγκάστηκαν να αναστείλουν προσωρινά τη δουλειά των δημοσιογράφων τους στη Ρωσία ως απάντηση σε έναν νέο νόμο που απειλεί να φυλακίσει οποιονδήποτε η κυβέρνηση θεωρεί ότι διαδίδει «ψευδείς» ειδήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το RFE/RL, το οποία εκπέμπει στο ρωσικό κοινό από το 1953, είπε ότι θα συνεχίσει να κάνει ρεπορτάζ για την εισβολή στην Ουκρανία εκτός Ρωσίας.

Με πληροφορίες του Reuters

TV & Media
0

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Emmy: Θύελλα χειροκροτημάτων στα Emmy για τον Στίβεν Κόλμπερτ μετά την ακύρωση του «Late Show» από το CBS

TV & Media / Emmy: Θύελλα χειροκροτημάτων στα Emmy για τον Στίβεν Κόλμπερτ μετά την ακύρωση του «Late Show» από το CBS

Ο παρουσιαστής εμφανίστηκε να απονείμει βραβείο και έκανε χιούμορ για… αναζήτηση δουλειάς – Αργότερα ανέβηκε ξανά στη σκηνή για το βραβείο του «The Late Show» ως Καλύτερο Talk Show
LIFO NEWSROOM
Two and a Half Men: «Έπαιρνα το 1/3 της αμοιβής του Τσάρλι Σιν» αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής του

TV & Media / Two and a Half Men: «Έπαιρνα το 1/3 της αμοιβής του Τσάρλι Σιν» αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής του

Ο Τζον Κράιερ αποκάλυψε, η αμοιβή του ήταν μόλις «το ένα τρίτο» σε σύγκριση με του συμπρωταγωνιστή του, Τσάρλι Σιν (Charlie Sheen), παρόλο που η ασταθής συμπεριφορά του τελευταίου έθεσε σε κίνδυνο την συνέχιση της σειράς και οδήγησε τελικά στην απόλυσή του μετά την 8η σεζόν
LIFO NEWSROOM