ΠΟΣΠΕΡΤ: Στάσεις εργασίας κάθε φορά που θα προβάλλεται από την ΕΡΤ η Χρυσή Αυγή

ΠΟΣΠΕΡΤ: Στάσεις εργασίας κάθε φορά που θα προβάλλεται από την ΕΡΤ η Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Με ανοικτή επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ ανακοινώνει ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από τη δημόσια τηλεόραση προβολή θέσεων και εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής, θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής, ξεκινώντας από αύριο, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017. Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, όποια ώρα και αν θέλει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης να προγραμματίσει ανάλογη μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παλεύουν ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση «να είναι η φωνή της κοινωνίας και όχι κάθε ναζιστικού μορφώματος και είμαστε μαζί με όσους διαμαρτύρονται επανειλημμένα ενάντια στην προβολή της ΧΑ, όπως συνδικάτα, μαζικοί φορείς, οικογένεια Φύσσα, δημοτικές αρχές, βουλευτές όλου του δημοκρατικού τόξου, ευρωβουλευτές, όπως και με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση και που αντιδρούν σε αυτή την προβολή».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ «να εναρμονιστεί πρωτίστως με την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΡΤ, τις αποφάσεις της Βουλής και πρόσφατα της δικαιοσύνης, με την αθώωση του δημάρχου Πάτρας, Κ. Πελετίδη, τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν τους καλεί στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών και επιπλέον να μην ξεχνά ότι αυτή τη στιγμή δικάζεται η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική συμμορία με τάγματα εφόδου που ευθύνονται για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και ότι ο πρόεδρός της Ν. Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

«Η ΕΡΤ και η διοίκησή της πρέπει να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα για το ρόλο και το χρέος που έχουν στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού», υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της. «Ο ρόλος της ΕΡΤ είναι η προβολή του πολιτισμού, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας και όχι το βήμα προβολής και ξεπλύματος εγκληματικών συμμοριών και δολοφόνων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ΕΡΤ ώστε να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα», καταλήγει. 

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ