Ποιος εκπλήσσεται με τo ξέπλυμα της Λεπέν από την ελληνική αριστερά;

Ποιος εκπλήσσεται με τo ξέπλυμα της Λεπέν από την ελληνική αριστερά; Facebook Twitter
Μπορεί να νομίζαμε ότι είναι μια ακροδεξιά ρατσίστρια, αλλά σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι ένα άφθαρτο λαϊκό πρόσωπο, όχι σαν τον κακό τον συστημικό Μακρόν...
27

Η ΕΡΤ ήταν η μόνη που είχε ζωντανή κάλυψη των αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών και μπράβο της. Κάποιες αναλύσεις βέβαια έμοιαζαν σα να είχαν βγει από τη σειρά Twilight Zone. 

Αφού θυμήθηκαν τις κατηγορίες (;!) εναντίον του Μακρόν για ομοφυλοφιλία και είπαν ότι είναι συστημικός που δεν τον στήριξε ούτε το 1/4 των Γάλλων, μας είπαν ότι η Λεπέν είναι ένα "άφθαρτο πρόσωπο", μια "αντισυστημική γυναίκα" που "μιλάει στην καρδιά των Γάλλων". 

Λίγο αφότου η ΕΡΤ δικαιολόγησε τον Μελανσόν που δεν πήρε θέση εναντίον της Λεπέν, η αγωνίστρια/ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά εξίσωσε πλήρως την Λεπέν με την "Νεοφιλελεύθερη Σκύλλα" Μακρόν:

Αυτή η θεωρία του "Έλα μωρέ ίδιοι είναι", η θεωρία των Δύο Άκρων για τις Γαλλικές εκλογές (ή μάλλον του ενός άκρου για την ΕΡΤ, η Λεπέν δεν τους χάλασε και τόσο), εμφανίστηκε από χτες κυρίως στην Ελλάδα. 

Αντιθέτως η γαλλική αριστερή εφημερίδα (που στήριξε Μελανσόν φυσικά) χωρίς περιστροφές διαχωρίζει την Λεπέν απ' τον Μακρόν, βάζοντας μια τρομακτική φωτογραφία της και με μεγάλα γράμματα τη λέξη "Ποτέ".

Ποιος εκπλήσσεται με τo ξέπλυμα της Λεπέν από την ελληνική αριστερά; Facebook Twitter

Ακόμα και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας τόνισε πως παρότι δεν τρελαίνεται με τον Μακρόν θα τον στηρίξει για να μη βγει η χειρότερη (με τεράστια διαφορά) Λεπέν. 

  

Όμως εδώ, η ελληνική αριστερή Εφημερίδα των Συντακτών, σε δραματική αντίθεση με την L' Humanite που είχε την Λεπέν ως σκιάχτρο, τους έχει και τους δύο σαν εξίσου τρομακτικά σκιάχτρα, ως εξίσου φριχτές επιλογές, κάνοντας έναν συμψηφισμό που με εξέπληξε.

Ποιος εκπλήσσεται με τo ξέπλυμα της Λεπέν από την ελληνική αριστερά; Facebook Twitter
"Αν είχε και συνέντευξη Κουφοντίνα, θα ήταν τέλειο!" σχολίασε κάποιος στο τουίτερ

Σαφώς δεν ξεπλένει την Λεπέν με τον τρόπο της ΕΡΤ, το ότι βάζει όμως στη ζυγαριά μια φασίστρια/ρατσίστρια με έναν μάλλον μετριοπαθή κεντρώο είναι πραγματικά παράξενο. Ακόμα χειρότερο είναι πως τους μέτρησε στη ζυγαριά και τους βρήκε ίδιους!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά και πάλι μεγάλο μέρος της ελληνικής "αριστεράς" -που κατηγορεί όλους τους άλλους πως υποστηρίζουν τη "θεωρία των δύο άκρων"- θεωρεί πως και οι δύο υποψήφιοι που πέρασαν στον β' γύρο είναι "τα δύο άκρα".

Είναι αυτοί που δυσκολεύονται να απορρίψουν το Απόλυτο Κακό με την γνωστή δικαιολογία "γιατί οι άλλοι καλύτεροι είναι;", και όπως στην περίπτωση Τραμπ και Χίλαρι, δυσκολεύονται να διακρίνουν ή μάλλον να επιλέξουν το λιγότερο κακό, με τη δικαιολογία ότι "αν γίνουν πουτάνα όλα, ίσως κάτι καλύτερο θα συμβεί".

Εννοείται ότι δεν θα ψήφιζαν την Χίλαρι (γιατί ήταν "πολεμοχαρής") κι ας έβγαινε ο ρατσιστής και φασίστας Τραμπ (ο "φιλειρηνικός"). Όπως δεν θα μπορούσαν να παραδεχτούν ότι ένας κεντρώος κύριος Οποιοσδήποτε είναι χίλιες φορές καλύτερος απ' την ακροδεξιά Λεπέν. 

Αν δεν παίζει να κερδίσει ο υποψήφιος που λέει *ακριβώς* αυτά που θέλουν να ακούσουν, τότε κανένας άλλος δεν αξίζει ούτε κατ' ελάχιστο γι' αυτούς. Τους θεωρούν όλους ισάξια φριχτούς, και με διάφορες σοφιστείες ενίοτε τους βγάζουν ακόμα χειρότερους κι απ' τους φασίστες Τραμπ και Λεπέν - οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ό,τι κανονικά θα έπρεπε να μάχεται κατά προτεραιότητα όποιος θεωρεί τον εαυτό του αριστερό. 

ΥΓ. Κι ένα σχόλιο απ' το Facebook της Τ.Λ.:

Ο Μελανσόν που αρνείται να στηρίξει τον Μακρόν απέναντι στην Λεπέν συνεχίζει μια μακρά παράδοση αριστερής εθελοτυφλίας, που οδήγησε, εκτός των άλλων, και στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Ποιος εκπλήσσεται με τo ξέπλυμα της Λεπέν από την ελληνική αριστερά; Facebook Twitter

Οι γερμανοί κομμουνιστές του μεσοπολέμου, πολέμησαν εξίσου λυσσασμένα τους σοσιαλδημοκράτες (σύμφωνα με τους ίδιους "σοσιαλφασίστες") και τους εθνικοσοσιαλιστές, αρνούμενοι να συνασπιστούν με το μεγαλύτερο εργατικό κόμμα της Γερμανίας και να κλείσουν το δρόμο στον Χίτλερ.

Η ιστορία έδειξε αν η (συχνά λανθασμένη) πολιτική των σοσιαλδημοκρατών στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης μπορούσε να συγκριθεί με την πολιτική του Χίτλερ τα επόμενα χρόνια...

TV & Media
27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ