Η κάλυψη (και μη) του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ, στις 21 Ιανουαρίου, αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής και αντεγκλήσεων στον χώρο των ΜΜΕ αλλά και στη δημόσια σφαίρα γενικότερα.

 

Η ΕΡΤ δέχθηκε κριτική για την αρχική αναφορά σε «συμμετοχή δεκάδων πολιτών» στη μαζική συγκέντρωση της συμπρωτεύουσας, με το δημόσιο κανάλι να κάνει λόγο για «ανθρώπινο λάθος», υποστηρίζοντας πως έδωσε στο συλλαλητήριο περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο από τα ιδιωτικά κανάλια.

 

Καθώς το δεύτερο συλλαλητήριο πλησιάζει και η συζήτηση γύρω από αυτό κορυφώνεται, το LIFO.gr επικοινώνησε με τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους για αυτήν την Κυριακή, όπου η συγκέντρωση για την ονομασία της ΠΓΔΜ κατεβαίνει στην Αθήνα.

 

Ποιοι σταθμοί θα καλύψουν την προγραμματισμένη διαδήλωση και σε ποια έκταση

 

Το Star σκοπεύει να τροποποιήσει το πρόγραμμά του και να καλύψει το συλλαλητήριο, τόσο με ζωντανές συνδέσεις εκτός δελτίων, όσο και με αναλύσεις στα δελτία εκείνης της ημέρας, όπως είπε στο LIFO.gr ο διευθυντής σύνταξης Ειδήσεων του καναλιού, Βασίλης Πελέκης.

 

Παρόμοιος είναι και ο προγραμματισμός στον ΣΚΑΪ που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιστρατεύσει αρκετά από τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφικής του ομάδας για να βρίσκονται επί ποδός για σχολιασμό στο στούντιο στον σταθμό του Φαλήρου, την Κυριακή.

 

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Αντ1, το κανάλι του Αμαρουσίου δεν σχεδιάζει - μέχρι στιγμής - να τροποποιήσει το πρόγραμμα του την Κυριακή. Ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται ακόμα να ληφθεί αύριο, από τον διευθυντή ειδήσεων του σταθμού, Γιάννη Μιχελάκη.

 

Το Βεργίνα TV, ήταν το μόνο κανάλι που κάλυψε χωρίς διακοπή το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει και στην Αθήνα.

 

Πολυκάμερο βαν του καναλιού θα βρίσκεται στο κέντρο από την έναρξη των προ-συγκεντρώσεων έως και το τέλος του συλλαλητηρίου, στέλνοντας την εικόνα (και) μέσω του δορυφόρου Hellas Sat, διαβεβαιώνουν μιλώντας στο LIFO.gr οι υπεύθυνοι του καναλιού.

 

Εν αναμονή μιας απάντησης από την ΕΡΤ

 

Το LIFO.gr επικοινώνησε και με την ΕΡΤ για το ζήτημα, αλλά ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, Παναγιώτης Τούτσιας δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο. Συνεργάτης του μας διαβεβαίωσε πως ο γενικός διευθυντής θα επικοινωνήσει μαζί μας «σήμερα ή αύριο».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr