Σύμφωνα με το Ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων JTA, στην Ελλάδα στις 9 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε ένας τηλεμαραθώνιος που σκοπό είχε να μαζέψει χρήματα για να επιδιορθωθεί ένα «χριστιανικό νοσοκομείο» (sic) στη Γάζα που είχε καταστραφεί από Ισραηλινά πυρά.

Στη μετάδοση συμμετείχαν πολιτικοί - celebrities, κάποιοι παρατρεχάμενοι λιγότερο διάσημοι και κάποιοι σχεδόν άσημοι τραγουδιστές που θα ερχόντουσαν ακόμα και στο πάρτι γενεθλίων σας αν τους προσφέρατε κάμερες. Το συνολικό ποσό που μάζεψε ο τηλεμαραθώνιος ήταν 1.2 εκατομμύρια ευρώ.

Το περίεργο είναι πως οι ρεπόρτερ του JTA δεν βρήκαν ποτέ στοιχεία για την ύπαρξη αυτού του νοσοκομείου ούτε φυσικά για την καταστροφή του. Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως όταν τηλεφώνησαν στην Ελλάδα για να μάθουν που πήγαν τα χρήματα, κανείς δεν ήξερε να τους απαντήσει και όλοι έδειχναν κάποιον άλλο, περισσότερο υπεύθυνο. Από την ΕΡΤ στη ΓΣΕΕ και από εκεί στο υπουργείο εξωτερικών.

Τελικά στην εφημερίδα Κέρδος κάποιες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε μια δημοσίευση όπου ζητούνταν προτάσεις για project που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί στη Γάζα από τα έσοδα του τηλεμαραθώνιου. Το JTA προφανώς δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα, το πρόβλημά του ήταν η 6ωρη προπαγάνδα για την καταστροφή ενός νοσοκομείου που δεν υπήρξε ποτέ. Και στην Ελλάδα προφανώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γιατί τα λεφτά προήλθαν από τον κόσμο και όχι από κάποιο κρατικό ταμείο.

Και μετά λένε για τα 090, σε κάτι κανάλια που δεν πιάνουν καλά.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr