Ακριβότερο θα είναι από σήμερα το Netflix για τους χρήστες του σε μία σειρά από χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

 

Η αύξηση των τιμών αφορά ορισμένα από τα προσφερόμενα πακέτα της δημοφιλούς πλατφόρμας Netflix. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά «συγκεκριμένες αυξήσεις αντανακλούν τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα με σκοπό την καλύτερη εμπειρία του χρήστη» με το Netflix να αναφέρει ότι «συνεργαζόμαστε με δημιουργικές κοινότητες από όλον τον κόσμο και επενδύουμε σε σπουδαίες σειρές και ταινίες τα τελευταία πέντε χρόνια».

 

Η εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο lifo.gr ότι η τιμή του standard πακέτου θα αυξηθεί από 9,99 ευρώ σε 10,99 ευρώ και το premium πακέτο θα αυξηθεί από 11,99 ευρώ σε 13,99 ευρώ, δηλαδή κατά ένα και δύο ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο η τιμή του basic πακέτου δεν θα αλλάξει, παραμένοντας στα 7,99 ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των τιμών της πλατφόρμας στην Ελλάδα. 

 

Με το Netflix να αναφέρει ότι επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο κομμάτι της τεχνολογίας για να παρέχει μία βελτιωμένη εμπειρία στα μέλη του, οι αλλαγές στις τιμές θα πραγματοποιηθούν σε είκοσι χώρες στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτές δεν περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λίχτενσταϊν όπου οι τιμές αυξήθηκαν πρόσφατα για τα standard και premium πακέτα αλλά παρέμειναν οι ίδιες για το βασικό πακέτο, όπως και στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν στα υπάρχοντα μέλη εντός των επόμενων εβδομάδων και σε όλα τα νέα μέλη άμεσα. Τα υπάρχοντα μέλη θα ενημερωθούν με e-mail καθώς και μέσα από την εφαρμογή του Netflix πριν οι νέες τιμές εφαρμοστούν σε αυτούς.