Την καταδίκη της απέναντι σε «κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής» εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

 

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την ανάρτηση του Ειδικού Γραμματέα της Ένωσης, Γιώργου Φιλιππάκη στον λογαριασμό του στο Facebook, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ωστόσο, στην ανακοίνωση, δεν αναφέρεται καθόλου το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη.

 

Η ανάρτηση του Ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και γνωστού αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Φιλιππάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Στην επίμαχη ανάρτηση ο ίδιος, σχολιάζοντας την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (σ.σ. την οποία δεν καταδίκασε), τόνισε ότι δεν θα τον ενοχλούσε αν έσκαγε μία βόμβα και στα πόδια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

 

Να σημειωθεί πως την ανακοίνωση υπογράφει το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών, που απαρτίζεται από 11 μέλη, εκ των οποίων ο ένας είναι και ο Γιώργος Φιλιππάκης. 

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

 

Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη.

 

Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν πέτυχε το σκοπό της.

 

Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του «αποστολέα» που δεν δίνει την ταυτότητά του.

 

 

Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

 

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής.