Ποινική δίωξη κατά 10 προσώπων άσκησε η εισαγγελία Αθηνών για αναρτήσεις - μίσους στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή τη τρομοκρατική απόπειρα κατά του πρ. Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ασκήθηκε ποινική δίωξη είναι και ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκης ο οποίος με ανάρτησή του στο FB δήλωνε ότι "δεν θα τον ενοχλούσε μια βόμβα ανάμεσα στα πόδια του Στουρνάρα".

 

Δίωξη κατά του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και άλλων 9 προσώπων για αναρτήσεις μίσους στα κοινωνικά δίκτυα

 

Ο αρμόδιος εισαγγελέας καθώς και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά από έγκληση του κ. Στουρνάρα, ταυτοποιώντας τους επίμαχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Στο Facebook του δημοσιογράφου ανέβηκε το εξής στάτους:

 

Δίωξη κατά του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και άλλων 9 προσώπων για αναρτήσεις μίσους στα κοινωνικά δίκτυα

 

H σύλληψη του κ. Φιλιππάκη (εάν συνέβη) έγινε βάσει του νόμου για τον εγκωμιασμό εγκλήματος (Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 185:

Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών). 

 

Τις προσεχείς ώρες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να προβεί στην ταυτοποίηση και άλλων λογαριασμών κοινωνικών δικτύων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr