Ποινική δίωξη κατά 10 προσώπων άσκησε η εισαγγελία Αθηνών για αναρτήσεις - μίσους στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή τη τρομοκρατική απόπειρα κατά του πρ. Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ασκήθηκε ποινική δίωξη είναι και ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκης ο οποίος με ανάρτησή του στο FB δήλωνε ότι "δεν θα τον ενοχλούσε μια βόμβα ανάμεσα στα πόδια του Στουρνάρα".

 

Δίωξη κατά του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και άλλων 9 προσώπων για αναρτήσεις μίσους στα κοινωνικά δίκτυα

 

Ο αρμόδιος εισαγγελέας καθώς και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά από έγκληση του κ. Στουρνάρα, ταυτοποιώντας τους επίμαχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Στο Facebook του δημοσιογράφου ανέβηκε το εξής στάτους:

 

Δίωξη κατά του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και άλλων 9 προσώπων για αναρτήσεις μίσους στα κοινωνικά δίκτυα

 

H σύλληψη του κ. Φιλιππάκη (εάν συνέβη) έγινε βάσει του νόμου για τον εγκωμιασμό εγκλήματος (Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 185:

Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών). 

 

Τις προσεχείς ώρες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να προβεί στην ταυτοποίηση και άλλων λογαριασμών κοινωνικών δικτύων με αντίστοιχο περιεχόμενο.