Την πώληση της εφημερίδας Telegraph εξετάζουν οι ιδιοκτήτες της σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC

 

Όπως αναφέρει το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο, ο Sir Frederick Barclay και ο Sir David Barclay επανεξετάζουν όλα τα βασικά περιουσιακά τους στοιχεία, ανάμεσα στα οποία και η Telegraph Media Group (TMG). Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 17 Οκτωβρίου δείχνουν πως το κέρδος της Telegraph Media Group, κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, ήταν 900.000 λίρες, μειωμένο κατά 94% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

 

Τα δίδυμα αδέρφια, που αγόρασαν την εφημερίδα το 2004, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες για πώληση του εντύπου. Οι φήμες για την πώληση της Telegraph κυκλοφορούν εδώ και χρόνια ωστόσο οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας την διαψεύδουν. 

 

Οι πωλήσεις των έντυπων εκδόσεων έχουν καταγράψει πτώση τα τελευταία χρόνια με την Daily Telegraph να πουλάει, κατά μέσο όρο 310.586 φύλλα και τη Sunday Telegraph 244.351. Πηγή που επικαλείται το BBC ανέφερε ότι τα δύο αδέρφια δεν βιάζονται να πουλήσουν την Telegraph και η πώληση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάστημα ανάμεσα σε 12 και 18 μήνες. Η Telegraph αναμένεται να είναι το πρώτο περιουσιακό στοιχείο που θα πουληθεί. 

 

Ο Aidan Barclay, 63 ετών και ο Howard Barclay, 59 ετών, φαίνεται πως βρίσκονται πίσω από την αξιολόγηση της οικογενειακής περιουσίας εκ μέρους του πατέρα τους, Sir David Barclay και του δίδυμου αδερφού του Sir Frederick Barclay. Ανάμεσα στα περιουσιακά τους στοιχεία συμπεριλαμβάνονται το περιοδικό Spectator, η μεταφορική εταιρεία Yodel και το ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής Shop Direct. 

 

Το ξενοδοχείο Ritz, που επίσης ανήκει στα αδέρφια Barclay, βρίσκεται ήδη προς πώληση. 

 

Με πληροφορίες από BBC