Eurovision 2025: Η Klavdia από τα talent shows στην 6η θέση του τελικού 

Klavdia: Από τα talent shows στην 6η θέση της Eurovision Facebook Twitter
Η Klavdia στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο»
0

Η Klavdia και η υπόλοιπη αποστολή της Ελλάδας στη Eurovision 2025 εξασφάλισαν την έκτη θέση, παρά τις εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών, που την ήθελαν μέχρι και στην 23η θέση.

Το «Αστερομάτα», η σκηνική παρουσία και η ερμηνεία της Klavdia εξασφάλισαν τέσσερα 12άρια, από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αυστραλία και το Μαυροβούνιο, ενώ πολλές ακόμη χώρες έδωσαν πόντους στην ελληνική συμμετοχή φέρνοντάς τη στην καλύτερη θέση της από το 2013.

Με αφορμή τη συμμετοχή της και τη μεγάλη απήχηση στου τραγουδιού, η Klavdia (Κλαυδία Παπαδοπούλου) αποκτά καθημερινά όλο και περισσότερο το κοινό της από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το εγχώριο κοινό όμως, τη γνώρισε από την ηλικία των 15 ετών, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε talent show. Η Κλαυδία διαγωνίστηκε στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» στη σκηνή της Eurovision, το 2017, όταν μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής βρισκόταν και ο Γιώργος Καπουτζίδης, τον οποίο θα συναντούσε λίγο αργότερα στη Βασιλεία.

Η Klavdia τραγούδησε το «Billie Jean» του Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος όπως έχει πει σε συνέντευξή της, είναι και ο αγαπημένος της καλλιτέχνης. Οι κριτές, Μαρία Μπακοδήμου, Γιώργος Καπουτζίδης και Σάκης Τανιμανίδης ενθουσιάστηκαν και της ζήτησαν να πει ακόμη ένα τραγούδι, το «Feeling Good» της Νίνα Σιμόν. Πέρασε στην επόμενη φάση και συνέχισε.



Την επόμενη χρονιά, η Klavdia πήγε σε ακόμη ένα talent show, αυτή τη φορά στο «Voice», όπου συναντήθηκε και πάλι με τον Γιώργο Καπουτζίδη, αυτή τη φορά από τη θέση του παρουσιαστή και όχι του κριτή.

Για τα blind auditions, η Klavdia επέλεξε το «Roxanne» και από τις πρώτες νότες, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Έλενα Παπαρίζου και ο Πάνος Μουζουράκης πάτησαν ο κουμπί και γύρισαν σχεδόν ταυτόχρονα τις καρέκλες τους. Ακολούθησε και ο Σάκης Ρουβάς. Τη διεκδίκησαν όλοι αλλά η νεαρή τότε Klavdia επέλεξε την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου, με την οποία και κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό.



Έκτοτε, η φωνή της απέσπασε το ενδιαφέρον της ελληνικής δισκογραφίας και έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Panik Records, με την οποία έχουν κυκλοφορήσει πολλά κυρίως ελληνόφωνα τραγούδια.

Στον εθνικό τελικό της Eurovision η Κλαυδία Παπαδοπούλου επικράτησε των υπόλοιπων υποψηφίων. Στην αναλυτική βαθμολογία που δημοσίευσε η ΕΡΤ, η «Αστερομάτα» έλαβε 12 από την ελληνική επιτροπή, 8 από τη διεθνή και 24 από το κοινό.

Η συμμετοχή της επικροτήθηκε, τόσο για τους στίχους και τη μουσική, όσο και για την απόδοση του βαθύτερου νοήματος στη σκηνή - τον αποχωρισμό μιας μάνας από την κόρη της. Η ανατροπή στο φινάλε, με το απότομο σκοτάδι στην αρένα και την Klavdia να εμφανίζεται με λευκό φόρεμα, αντί του σκούρου μαύρου που φορούσε στην αρχή, εντυπωσίασε.

Εκτός από τους βαθμούς του televoting, η Ελλάδα φαίνεται να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συμμετοχές, μιας και τα αποσπάσματα με τις πρόβες και τις εμφανίσεις της Klavdia που μοιράζονταν στα κοινωνικά δίκτυα από τους επίσημους λογαριασμούς της Eurovision, ξεπερνούσαν σε προβολές και likes τις περισσότερες αποστολές.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια – Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα»

TV & Media / Eurovision 2025: Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια – Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα»

Η εμφάνιση της Klavdia απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και θετικά σχόλια για τη σκηνική λιτότητα και τη συναισθηματική δύναμη της ερμηνείας της - Στη 2η θέση το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Eurovision 2025: Η Σουηδία σάρωσε στον μεγάλο τελικό – Αποθέωση για τους KAJ και το «Bara Bada Bastu»

TV & Media / Eurovision 2025: Η Σουηδία σάρωσε στον μεγάλο τελικό – Αποθέωση για τους KAJ και το «Bara Bada Bastu»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχήματα πριν από τον τελικό, οι KAJ διατηρούσαν το προβάδισμα έναντι όλων των αντιπάλων τους, με την Αυστρία και την Ολλανδία να ακολουθούν στη μάχη για την κορυφή
LIFO NEWSROOM