Eurovision 2023: Πώς θα επιλεγεί το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει φέτος

Eurovision 2023: Πώς θα επιλεγεί το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει φέτος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει το κοινό την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023 γνωστοποίησε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της «Επιτροπής Κοινού» και να συμμετέχουν ενεργά στην τελική φάση της επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023, καλούνται να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής στο site https://eurovision.ert.gr και στο ειδικό πεδίο που έχει διαμορφωθεί.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από 70 μέλη και θα προκύψει μέσω κλήρωσης. «Συγκεκριμένα θα κληρωθούν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+».

Eurovision 2023: Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Οπως πιθανόν γνωρίζετε, η ΕΡΤ προσαρμόζοντας φέτος τη διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στην Εurovision στους νέους κανονισμούς της EBU, αποφάσισε τη συμμετοχή και του κοινού. Συγκεκριμένα, εβδομήντα φίλοι και φίλες της Eurovision θα αποτελέσουν τα μέλη της «Επιτροπής Κοινού» και θα έχουν μαζί με την Επιτροπή της ΕΡΤ τη δυνατότητα να μετέχουν ενεργά στην τελική φάση της επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον προσεχή Μάιο στο Λίβερπουλ.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της «Επιτροπής Κοινού» και να ψηφίσουν το τραγούδι που προτιμούν, μπορούν να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής στο site https://eurovision.ert.gr και στο ειδικό πεδίο που έχει διαμορφωθεί.

Η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 10 το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτή για 48 ώρες, έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, επίσης στις 10 το πρωί.

Τα εβδομήντα μέλη της Επιτροπής θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Συγκεκριμένα θα κληρωθούν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Το τραγούδι της Ελλάδας θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, τόσο της Επιτροπής Κοινού όσο και της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ ακολουθεί αυτή τη διαδικασία για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής.

Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

TV & Media / Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

«Δεν ήθελα να αφήσω μια δύσκολη στιγμή να καθορίσει ολόκληρη τη ζωή μου» - Το μήνυμα του Σταύρου Φλώρου, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Survivor
THE LIFO TEAM
Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM