ΕΣΗΕΑ για Μάνδρου: Όχι στον διαδικτυακό διασυρμό των συναδέλφων

ΕΣΗΕΑ για Μάνδρου: Όχι στον διαδικτυακό διασυρμό των συναδέλφων Facebook Twitter
0

Έντονη ανησυχία για φαινόμενα «διαδικτυακού κανιβαλισμού» που αντί να κρίνουν, «διασύρουν συναδέλφους και απειλούν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος» κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, μετά τις αντιδράσεις σε βάρος της Ιωάννας Μάνδρου για αναφορές της στην Μάγδα Φύσσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα διαδικτυακού κανιβαλισμού, που αντί να κρίνουν, διασύρουν συναδέλφους και απειλούν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Τα ανησυχητικά αυτά φαινόμενα εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε βάρος της συνάδελφου Ιωάννας Μάνδρου, που υπηρετεί ένα δύσκολο και απαιτητικό ρεπορτάζ επί 35 χρόνια.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η συνάδελφος δεν είχε πρόθεση- όπως και η ίδια επανειλημμένως τόνισε- να θίξει σε καμία των περιπτώσεων τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Αντίθετα, με τον δικό της τρόπο, την εκθείασε σ' όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ της για τη δύναμη, το κουράγιο και τη μαχητικότητά της. Η κριτική ακόμη και η πιο αυστηρή είναι θεμιτή.

Οι δημοσιογράφοι, όπως κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις, κρινόμαστε και εμείς από τους πολίτες. Άλλο όμως η κριτική, ακόμη και η πιο αυστηρή, κι άλλο ο διαδικτυακός κανιβαλισμός, που ευτελίζει τις ανθρώπινες αξίες, ενώ μερικές φορές θέτει σε κίνδυνο την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης, υπονομεύοντας μία από τις βασικές αρχές και προϋποθέσεις της δημοκρατικής διαδικασίας, όπως η έντονη αλλά γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων και όχι η πολεμική χωρίς όρια και αρχές».

Το χρονικό

Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, η κυρία Μάνδρου μετά την ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σχολίασε για την μητέρα του Παύλου Φύσσα: «Αυτή η γυναίκα δεν είναι μια γυναίκα διανοούμενη, που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μια γυναίκα που ζει στο Πέραμα, η οποία είχε έναν άντρα ναυτεργάτη, δηλαδή που δούλευε μια στη χάση και στη φέξη, δηλαδή αυτό που λέμε σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές. Οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους - γιατί την είδατε και πόσο κόσμια είναι; Και πόσο περιποιημένη; Την είδατε καμιά μέρα στην δίκη αχτένιστη;».

Με ανακοίνωσή του το ίδιο απόγευμα, ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης κατηγόρησε την δημοσιογράφο πως προέβη σε προσβλητικά σχόλια για τους κατοίκους της περιοχής, κάνοντας λόγο για «τοποθέτηση ακραίου κοινωνικού ρατσισμού, η οποία έχει εξοργίσει όχι μόνο τους πολίτες του Περάματος και του Πειραιά, αλλά και όλης της Ελλάδας».

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM