Reuters: Το LiFO.gr στους κορυφαίους της ενημέρωσης στην Ελλάδα για το 2020

Reuters: Το LiFO.gr στους κορυφαίους της ενημέρωσης στην Ελλάδα για το 2020 Facebook Twitter
0

Σε μια περίοδο που η έγκυρη πληροφόρηση αναδεικνύεται σε κορυφαίο αγαθό, το LIFO.gr βρίσκεται για μια ακόμη φορά στους κορυφαίους της ενημέρωσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Digital News Report 2020 του Ινστιτούτου Reuters (η οποία προσμετρά την απήχηση των μέσων και κατά το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας).

Το γεγονός είναι διπλά τιμητικό, δεδομένου ότι το LIFO.gr δεν είναι αποκλειστικά ενημερωτικό σάιτ (όπως τα υπόλοιπα της λίστας), αλλά ρίχνει το βάρος του σε πλήθος άλλων τομέων: άρθρα ποιότητας, έρευνες, οδηγoύς πόλης και lifestyle, ένα καταναλωτικό section και έντονη ακτιβιστική αρθρογραφία στο ζήτημα του φεμινισμού, των μειονοτήτων, του περιβάλλοντος κ.λπ.. 

Η έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, καταγράφει τις παγκόσμιες τάσεις στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση και αναδεικνύει το LIFO.gr μεταξύ των κορυφαίων media brands στην Ελλάδα που εμπιστεύονται οι χρήστες για την online ενημέρωσή τους. 

Για το 2020, το LIFO.gr διατηρεί τη θέση του στην καθημερινή, ποιοτική ενημέρωση χωρίς ωστόσο να αποχωρίζεται το πολυσυλλεκτικό, και νεανικό του ύφος. Το Lifo.gr είναι το μόνο free press που περιλαμβάνεται στη λίστα με τα ακραιφνώς ενημερωτικά, παραδοσιακά πόρταλ, ως επιλογή που Έλληνα ψηφιακού χρήστη για ειδήσεις, την ώρα μάλιστα που η έκθεση υπογραμμίζει τον κομβικό ρόλο της εγκυρότητας στο τοπίο των ελληνικών πηγών ενημέρωσης τα οποία πλήττονται από τα fake news και την παραπληροφόρηση.

Reuters: Το LiFO.gr στους κορυφαίους της ενημέρωσης στην Ελλάδα για το 2020 Facebook Twitter

ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η έκθεση του Reuters για το 2020 έρχεται ως επιστέγασμα μιας περιόδου που φέρνει το brand της LIFO ακόμη πιο ψηλά καθώς η έντυπη εβδομαδιαία LIFO είναι σταθερά στη Νο1 θέση στις αναγνωσιμότητες της κατηγορίας της, από την Focus Bari 2020.

Ειδικά στις νεανικές ηλικίες, είναι το έντυπο με τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα (82,0 - έναντι 69,5 του ανταγωνιστή του).

Αναλυτικά, οι πανελλαδικές αναγνωσιμότητες ΒARI- Focus:

Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (όλες οι ηλικίες)

LIFO ............................ 136,6
ATHENS VOICE .............125,5

ΟΙ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ (13 ετών - 44 ετών)

LIFO................................ 82,0
ATHENS VOICE ................69,5

ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Στο ίντερνετ, το LIFO.gr παραμένει από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του ένα ψηφιακό φαινόμενο που συνδυάζει υψηλής ποιότητας πρωτογένεια με εξαιρετικά υψηλές επισκεψιμότητες. Με σλόγκαν «Στην κορυφή, αλλά με ποιότητα», το LIFO.gr δεν είναι απλώς η ψηφιακή πλατφόρμα του εντύπου, αλλά ένα από τα 5 μεγαλύτερα ελληνικά portal μεταξύ όλων των κατηγοριών, σταθερά μέσα στα χρόνια, προσφέροντας ενημέρωση, ψυχαγωγία, απόψεις, πολιτισμό και καινοτομία.

Τον Μάρτιο του 2020, κατά την κορύφωση της πανδημίας, το Lifo.gr κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ αυξάνοντας τους αναγνώστες του σε 8.357.000 unique visitors - (στοιχεία Google Analytics).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ FACEBOOK

Το Lifo.gr αποτελεί ένα case study των ελληνικών social media καθώς είναι το Μέσο με τη μεγαλύτερη κοινότητα ακολούθων στη χώρα. Διατηρώντας την πολυπληθέστερη σελίδα του Facebook (752.000 followers) έχει παράλληλα τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στις δημοσιεύσεις του από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο Μέσο. Συνολικά στα social media (Facebook, Instagram, Twitter) οι ακόλουθοι των λογαριασμών είναι πάνω από 1,2 εκατ.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM