Κορωνοϊός: H στιγμή που οι έγκλειστοι παίκτες του Big Brother μαθαίνουν για την πανδημία

Κορωνοϊός: H στιγμή που οι έγκλειστοι παίκτες του Big Brother μαθαίνουν για την πανδημία Facebook Twitter
Οι παίκτες του Big Brother χαλαροί λίγο πριν μάθουν τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό σε όλο τον πλανήτη
0

O κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε όλο σχεδόν τον πλανήτη και αλλάζει τη ζωή για εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά, μέχρι την Τρίτη το βράδυ, υπήρχαν μερικοί νέοι που δεν γνώριζαν τίποτα για την πανδημία: οι παίκτες του Big Brother Γερμανίας.

Έχοντας περάσει εβδομάδες αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, οι διαγωνιζόμενοι της γερμανικής βερσιόν του Big Brother ενημερώθηκαν για την κρίση που είναι σε εξέλιξη, σε ένα επεισόδιο που μεταδόθηκε ζωντανά το βράδυ της Τρίτης.

Η τηλεοπτική εκπομπή επικεντρώνεται σε 14 διαγωνιζόμενους που ζουν περιορισμένοι σε δύο γειτονικά σπίτια για 100 ημέρες. Ο κύκλος της εκπομπής ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου, όταν οι περισσότερες περιπτώσεις κορωνοϊού ήταν ακόμα στην Κίνα και το θέμα δεν είχε πάρει τόσο δραματικές διαστάσεις

Μιλώντας πίσω από γυάλινοι προστατευτικό, ο οικοδεσπότης του «Big Brother», Jochen Schropp, εξήγησε ότι «μια ασθένεια που ονομάζεται COVID-19 είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο» και «έφτασε στην Ευρώπη». Οι διαγωνιζόμενοι είδαν στη συνέχεια βίντεο ειδήσεων με πρόσφατα γεγονότα, με πλάνα εγκαταλελειμμένων δρόμων στην Ιταλία και τη Γερμανία. Οι περισσότεροι από τους διαγωνιζόμενους παρακολούθησαν σοκαρισμένοι και δεν μιλούσαν καθόλου. Μερικοί ξέσπασαν σε δάκρυα.

Σκουπίζοντας τα δάκρυά της, η 26χρονη παίκτρια Michelle, εξήγησε ότι επειδή εργάστηκε ως νοσοκόμα για ηλικιωμένους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για τους ασθενείς της. Ένας άλλος, ο οποίος εργάζεται ως μπάρμαν, εξέφρασε την ανησυχία του για το τι μπορεί να σημαίνει ο ιός για την οικονομία της χώρας.

Το σόου είχε συνεχιστεί κανονικά τις τελευταίες εβδομάδες, ακόμα και όταν η πανδημία άρχισε να επηρεάζει τη ζωή στη Γερμανία. Την Δευτέρα το βράδυ, η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, όπως το κλείσιμο των συνόρων της χώρας με τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ελβετία και  το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων.

Όλο αυτό το διάστημα, οι τηλεθεατές έβλεπαν πως ενώ οι συνομιλίες σε όλη τη Γερμανία, όπως και αλλού, περιστρέφονταν κυρίως για τον ιό, οι συζητήσεις των διαγωνιζόμενων επικεντρώνονταν σε άλλα θέματα, όπως οι οικιακές εργασίες και τα σεξουαλικά τους ενδιαφέροντα.

Σε άρθρο  στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, εκπρόσωπος του καναλιού που μεταδίδει την εκπομπή, υπερασπίστηκε την απόκρυψη πληροφοριών από τους διαγωνιζόμενους. Αλλά τελικά η παραγωγή άλλαξε γνώμη και την Τρίτη, η Sandra Scholz, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του καναλιού, δήλωσε ότι η πολιτική του προγράμματος ήταν πάντα να ενημερώνει τους διαγωνιζόμενους «οποτεδήποτε κάτι τέτοιο συμβαίνει στον κόσμο».

Οι διαγωνιζόμενοι στο "Big Brother" στην Ιταλία και την Αυστραλία ενημερώθηκαν πρόσφατα για την επιδημία όπως και οι συμμετέχοντες στον Καναδά. Στην Ελλάδα το σόου θα έκανε πρεμιέρα την περασμένη Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε.

Το «Big Brother» έπρεπε να αντιμετωπίσει παρόμοια διλήμματα και στο παρελθόν. Το 2001, η αμερικανική εκδοχή του προγράμματος έσπασε την απομόνωση για να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η Scholz εξήγησε ότι οι διαγωνιζόμενοι του γεμμανικού Big Brother θα έχουν πρόσβαση σε έναν ψυχολόγο για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα νέα. Ο Schropp, ο οικοδεσπότης συνοδεύονταν από γιατρό για να κάνει την ανακοίνωση την Τρίτη το βράδυ.

Μετά από ένα διάστημα με ερωτήσεις και απαντήσεις από τους παίκτες, όλοι έλαβαν βίντεο με μηνύματα από τους αγαπημένους τους που τους έλεγαν ότι είναι υγιείς και κάλεσαν τους συγκατοίκους να μην εγκαταλείψουν το παιχνίδι. Η Τζίνα, μια από τις παίκτριες άκουσε μια φίλη να της λέει ότι «δεν χάνει τίποτα, επειδή όλα τα κλαμπ και τα μπαρ είναι κλειστά». Η σύντροφος άλλου διαγωνιζόμενου,  τον προέτρεψε να παραμείνει στο σπίτι. Ήταν «η καλύτερη καραντίνα που υπάρχει» είπε.

 

Με πληροφορίες από New York Times

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM