Οι σκιτσογράφοι της Καθημερινής απαντούν στον Χατζηνικολάου: Δεν αντέχουν όλοι την σάτιρα

Οι σκιτσογράφοι της Καθημερινής απαντούν στον Χατζηνικολάου: Δεν αντέχουν όλοι την σάτιρα Facebook Twitter
5

Απάντηση στον Νίκο Χατζηνικολάου που ενοχλήθηκε με σκίτσο της Καθημερινής έδωσαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Το σκίτσο δημοσιεύτηκε με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου. Το σκίτσο απεικονίζει τον Χατζηνικολάου να γλείφει το χέρι του πρωθυπουργού.

Οι σκιτσογράφοι της Καθημερινής απαντούν στον Χατζηνικολάου: Δεν αντέχουν όλοι την σάτιρα Facebook Twitter

Ο γνωστός δημοσιογράφος αντέδρασε στο σκίτσο με ένα αινιγματικό μήνυμα στο Twitter αλλά και μέσω σχολίων στο ραδιόφωνο Real Fm «φωτογραφίζοντας» τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά.

Οι σκιτσογράφοι της Καθημερινής απαντούν στον Χατζηνικολάου: Δεν αντέχουν όλοι την σάτιρα Facebook Twitter

Οι σκιτσογράφοι της εφημερίδας, Ηλίας Μακρής, Ανδρέας Πετρουλάκης και Δημήτρης Χαντζόπουλος, πήραν θέση για την αντιπαράθεση σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν αντέχουν όλοι την σάτιρα», χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλη επαγγελματική προσβολή να μας θεωρεί κάποιος όργανα ή εντολοδόχους».

Ολόκληρο το κείμενο των τριών σκιτσογράφων στην Καθημερινή: 

Υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι οι εφημερίδες είναι λόχοι. Ότι πρόκειται για ανθρωπομάζες που χειραγωγούνται από μία διοίκηση για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της και φαντασιώνονται συνωμοσίες πίσω από κάθε δημοσιογραφικό κείμενο ή σκίτσο. Δεν γνωρίζουμε από ποιές προσωπικές παραστάσεις προέρχεται αυτή τους η αντίληψη, αλλά ας ψάξουν αλλού να βρούνε δημοσιογραφικούς στρατούς.

Η «Καθημερινή» είναι ένα σύνολο ελεύθερων ανθρώπων, με ανεξαρτησία γνώμης και έκφρασης και οι μόνοι υπεύθυνοι για τα κείμενα και τα σκίτσα που δημοσιεύει είναι οι υπογράφοντες. Ειδικότερα οι τρεις γελοιογράφοι της Καθημερινής είμαστε όλοι πάνω από τριάντα χρόνια επαγγελματίες δημιουργοί και θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να υπακούμε σε εντολές ή κατευθύνσεις που μας δίνει η διεύθυνση της εφημερίδας. Νομίζουμε ότι η δουλειά μας αυτές τις δεκαετίες είναι απόδειξη της ανεξαρτησίας της γνώμης μας και της ελευθερίας που έχουμε μέσα στην εφημερίδα να εκφραζόμαστε, και θεωρούμε μεγάλη επαγγελματική προσβολή να μας θεωρεί κάποιος όργανα ή εντολοδόχους.

Γνωρίζουμε ότι δεν αντέχουν όλοι τη σάτιρα. Έχουμε και κατά το παρελθόν δεχτεί επιθέσεις από ανθρώπους και κόμματα που ενοχλήθηκαν από σκίτσα μας, αλλά αυτό είναι συνθήκη της δουλειάς. Αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί οδυνηρή έκπληξη, είναι να μην απευθύνονται σε μας ως αυτόνομες δημοσιογραφικές προσωπικότητες, αλλά στην διεύθυνση της εφημερίδας, ωσάν να ήμασταν εκτελεστικά της όργανα. Δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, είναι και εξοργιστικό.

Ηλίας Μακρής
Ανδρέας Πετρουλάκης
Δημήτρης Χαντζόπουλος

TV & Media
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο πατέρας του Ν. Χατζηνικολάου είναι ο κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Έλληνας πολιτικός ο οποίος υπήρξε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για επτά συνεχόμενες θητείες από το 1974 έως το 1993 και πρώην υπουργός Μακεδονίας και Θράκης αλλά και Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Οπότε ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένα, πολιτικά έστω, «οικείο» και φιλικά προκείμενο πρόσωπο για στον κ. Χατζηνικολάου, όπως διαχρονικά συμβαίνει με διάφορους δημοσιογράφους και εκδότες με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς, υπουργούς, πολιτικούς, στις περιπτώσεις των οποίων, ναι μεν εκ των συνθηκών (φιλικά προκείμενοι) δικαιολογημένα, όμως εντελώς αντιδεοντολογικά η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα (και όχι μόνο), πάει περίπατο!.....αν δεν μπορείς ή ζορίζεσαι να «στριμώξεις» το φιλαράκι ή γνωστό σου, συνεντευξιαζόμενο πολικό, τότε μη κάνεις καθόλου τη συνέντευξη. Ως σωστός δημοσιογράφος βρίσκεται απέναντί του (τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή), για να τον «ζορίσεις» για αλήθειες. Διαφορετικά άστο καλύτερα, πηγαίνετε για κανένα γεύμα ή ποτάκι, μεταξύ σας, χαλαρά και μέχρι εκεί.Πολύ κακώς ο κ. Χατζηνικολάου δυσαρεστήθηκε με την γελοιογραφία, ακόμη χειρότερα που εξέφρασε δημοσίως την δυσαρέσκεια του αντί, όπως θα έπρεπε να κάνει ως ευφυής άνθρωπος και έμπειρος δημοσιογράφος (-εκδότης), να μη σχολιάσει τίποτα. Το γεγονός ότι δημοσίως τοποθετήθηκε, όπως τοποθετήθηκε, σημαίνει πως η αλήθεια του σκίτσου τον «έτσουξε»!...