Ο Γιώργος Αυτιάς επιβεβαίωσε σήμερα, μέσω της εκπομπής του στον ΣΚΑΪ, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, αφήνοντας σαφείς αιχμές πως ο ίδιος είχε την πρόθεση αλλά «κάποιοι τρόμαξαν». 

 

Το παρασκήνιο

Τους τελευταίους μήνες, υπήρχε έντονη φημολογία στο κανάλι του Νέου Φαλήρου ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής «Καλημέρα» βρισκόταν σε επικοινωνία με τη Νέα Δημοκρατία για το ψηφοδέλτιο των ερχόμενων ευρωεκλογών.

 

Μάλιστα καλά πληροφορημένη πηγή του ΣΚΑΪ που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο LIFO.gr, επιβεβαίωσε ότι ο Γιώργος Αυτιάς ήταν «ενθουσιασμένος και απολύτως θετικός» με την προοπτική της υποψηφιότητάς του, μιλώντας ανοικτά για για αυτήν στους διαδρόμους του καναλιού, ενώ περίμενε την τελική απόφαση της Πειραιώς.

 

 

 

Ωστόσο η καθυστέρηση των πρώτων εβδομάδων μετατράπηκε σε αμηχανία και, τελικά, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον Γιώργο Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιό της, εξήγησε η ίδια πηγή. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο παρουσιαστής ανανέωσε για δύο ακόμη χρόνια το συμβόλαιό του με τον ΣΚΑΪ. 

 

Σήμερα, και ενώ απευθυνόταν live στην υποψήφια με τη ΝΔ για την Α' Αθηνών κα Νικολάου, ο Γιώργος Αυτιάς στράφηκε προς την κάμερα και εξαπέλυσε μύδρους χωρίς ωστόσο να αναφέρει ούτε το κόμμα, ούτε τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε αυτό, για τα οποία άφηνε αιχμές. 

 

Τα υπονοούμενα

 

«Όσοι κατεβαίνετε υποψήφιοι έχετε τη δικιά μου ευχή. Φίλες και φίλοι, εμείς δεν θα είμαστε υποψήφιοι γιατί τρόμαξαν όταν πήραν τις μετρήσεις. Τρόμαξαν γιατί 500.000 από όλη την Ελλάδα ήτανε μεγάλο βάρος (...) δεν το αντέξανε, θέλουνε χαμηλά τη μπάλα», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Και έτσι θα ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους ό,τι το καλύτερο - κάθε επιτυχία- αλλά να ξέρουν μερικοί ότι το "σταύρωσον σταύρωσον" της Μεγάλης Πέμπτης απέχει λίγα 24ωρα από την Κυριακή της Ανάστασης», κατέληξε, δίνοντας «πάσα» για διαφημίσεις. 

  

Όση ώρα ο παρουσιαστής απευθυνόταν με εμφανή απογοήτευση στο κοινό του, το μήνυμα κάτω από το τηλεοπτικό παράθυρο έγραφε: «Η αξιοπρέπεια απάντηση στην πολιτική εξαπάτηση και αμετροέπεια».