Vogue: Δεν ξαναπροσλαμβάνουμε μοντέλα κάτω των 18 ετών

Vogue: Δεν ξαναπροσλαμβάνουμε μοντέλα κάτω των 18 ετών Facebook Twitter
H 16χρονη Κάια Γκέρμπερ στο σόου του YSL στο Παρίσι
1

Η Vogue και ο εκδότης της, Conde Nast, δεν θα θα προσλαμβάνουν πλέον ανήλικα μοντέλα για τις σελίδες των περιοδικών τους, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη, καλώντας την ευρύτερη βιομηχανία να κάνει το ίδιο.

Η κίνηση ανακοινώθηκε στην αμερικανική έκδοση της Vogue σε ένα άρθρο με τίτλο «Γιατί ο κόσμος της μόδας πρέπει να δεσμευτεί σε πρότυπο μοντέλων 18+».

Η απόφαση πάρθηκε μετά και την εφαρμογή νέου Κώδικα Δεοντολογίας στον όμιλο, με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική κακομεταχείριση που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το κίνημα #MeToo.

Ο διευθύνων Σύμβουλος Bob Sauerberg δήλωσε ότι η βιομηχανία θα διασφαλίσει ότι «η δημιουργική διαδικασία έχει το δικό της ρόλο για να εξασφαλίζει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας».

«Σε αναγνώριση της μοναδικής ευπάθειας των ανηλίκων που έχουν περάσει σε μια σταδιοδρομία στην οποία έχουν ελάχιστο έλεγχο και όπου η κατάχρηση είναι πολύ συνηθισμένη, ο κώδικας δεοντολογίας ορίζει ότι κανένα μοντέλο ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ ετών δεν θα φωτογραφηθεί για δημοσίευση εντιτόριαλ», αναφέρει η νέα πολιτική.

Επίσης η Vogue παραδέχτηκε πως είχε και η ίδια αποτελέσει μέρος του προβλήματος με το μάρκετινγκ των ανήλικων μοντέλων που εμφάνιζε ως ενήλικα μοντέλα.

«Ενώ δεν μπορούμε να ξαναγράψουμε το παρελθόν, μπορούμε να δεσμευτούμε για ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρεται.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τα ανήλικα μοντέλα μπορούν να εξακολουθούν να εμφανίζονται στις σελίδες των περιοδικών, μόνο αν είναι αντικείμενο ενός άρθρου. «Σε αυτή την περίπτωση, το μοντέλο θα εμφανίζεται με στιλ ανάλογο της ηλικίας του» σημειώνεται.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ