Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έστειλε σαφές μήνυμα για την επόμενη μέρα όσων δεν πάρουν μία από τις τέσσερις άδειες.

 

Κληθείσα να απαντήσει στο πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια είπε: Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια, δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8.

 

Ωστόσο σήμερα έχουν προκύψει δύο σημαντικά ζητήματα: H πρώτη εμπλοκή προέκυψε με την συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό, αφού οι δικηγόροι του επιχειρηματία μέχρι τις 15:00 που εξέπνεε η χρονική προθεσμία δεν είχαν δώσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυρίων ευρώ.  Όπως μεταδίδει το protothema.gr, η εγγυητική από την πλευρά του κ. Καλογρίτσα παραδόθηκε στην κυβέρνηση ώρα 15:40 (δηλαδή 40 λεπτά μετά το τέλος της προθεσμίας), γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις των άλλων οκτώ υποψηφίων. Οι νομικοί σύμβουλοι των οκτώ επιχειρηματιών που κατέθεσαν την επιταγή των τριών εκατομμυρίων ευρώ εγκαίρως,  ζητούν να μην γίνει δεκτή η εγγυητική από τον κ. Καλογρίτσα με το επιχείρημα ότι δόθηκε εκπρόθεσμα.

 

Πρόβλημα όμως υπάρχει και με την εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού "Ε" Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, και είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έχουν ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι. Επί του θέματος θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, προς τον γγ. Ενημέρωσης Λεύτερη Κρέτσο, ο οποίος και θα πάρει τη σχετική απόφαση

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr