Η Μέγκαν Μαρκλ πάει τις βασιλικές φιλανθρωπίες ένα βήμα παραπέρα

0

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είναι συνηθισμένη σε φιλανθρωπικές κινήσεις που δεν απαιτούν και πολλή δουλειά ή ιδιαίτερη συναισθηματική εμπλοκή. Κάποια ταξίδια, φωτογραφίες με πληθυσμούς σε ανάγκη, κάποιες ομιλίες και θεσμικού τύπου στήριξη και αυτό ήταν όλο.

Όμως, αυτό φαίνεται πως αλλάζει φέτος, καθώς η Δούκισσα του Σάσεξ αποφάσισε να σηκώσει τα μανίκια και να εμπλακεί λίγο πιο ενεργά με τη βοήθεια προς πληθυσμιακές ομάδες που το έχουν ανάγκη. Έτσι, όχι μόνο εξέδωσε ένα βιβλίο με συνταγές μαγειρικής με τίτλο "Together", τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε θύματα της πυρκαγιάς του Γκρένφελ Τάουερ, αλλά πέρασε αρκετό χρόνο μαζί τους. 

Όλα άρχισαν όταν αποφάσισε να συναντηθεί με γυναίκες μέλη μιας μουσουλμανικής κοινότητας που οι οικογένειές τους διέμεναν στον πύργο. Η συγκεκριμένη κοινότητα δυο φορές την εβδομάδα μαγείρευε εθελοντικά για οικογένειες που είχαν χάσει τα πάντα στην πυρκαγιά και προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους. 

Η Μαρκλ τότε είχε ρωτήσει «γιατί μόνο δύο φορές την εβδομάδα;», για να λάβει την απάντηση ότι δεν υπήρχε χρηματοδότηση ή έστω κάποια βοήθεια για κάτι περισσότερο. Και τότε μπήκε η ίδια στην κουζίνα και στη διαδικασία να γράψει κάτι που θα μπορούσε να υποστηρίξει ενεργά την εθελοντική εργασία αυτών των γυναικών. 

Όσο για το impact αυτής της προσπάθειας της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι; Κάποιοι ήδη στο εξωτερικό σχολιάζουν ότι αρκεί ένα κάλεσμά της στα social media και προς τους θαυμαστές της για να εξαντλούνται οι εκδόσεις η μία μετά την άλλη... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ