«Να χάνεις τη μνήμη σου κομμάτι - κομμάτι»: μια δυνατή διαφήμιση για το Αλτσχάιμερ

«Να χάνεις τη μνήμη σου κομμάτι - κομμάτι»: μια δυνατή διαφήμιση για το Αλτσχάιμερ Facebook Twitter
0

Άπειρες οι καμπάνιες και τα διαφημιστικά σποτ ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Αλτσχάιμερ μέσα στα χρόνια. Ωστόσο, στη Γερμανία, οι διαφημιστές πλαισίωσαν ολόσωστα το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν μέσω νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο που επιτίθεται στη μνήμη και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. 


«Να χάνεις τη μνήμη σου κομμάτι - κομμάτι»: μια δυνατή διαφήμιση για το Αλτσχάιμερ Facebook Twitter


«Κομμάτι - κομμάτι, το Alzheimer κλέβει τη μνήμη. Βοήθησε στο να κερδηθεί αυτή η μάχη», είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας που υπογράφει το γερμανικό παράρτημα της BBDO, κάτω από απεικονίσεις προσώπων με κομμάτια παζλ που σταδιακά χάνουν τη μορφή και το σχήμα τους.

«Να χάνεις τη μνήμη σου κομμάτι - κομμάτι»: μια δυνατή διαφήμιση για το Αλτσχάιμερ Facebook Twitter

Στόχος των διαφημιστών ήταν να «επικοινωνήσουν» με ελάχιστα λόγια τον τρόπο που το Alzheimer τυραννάει τους ασθενείς, αρχικά κάνοντας τους να ξεχνούν τα πρόσωπα και τα ονόματα των οικείων τους, μετά τον βαθμό συγγένειας ή τη σχέση τους και στο τέλος τον ίδιο τους τον εαυτό. 

Βάσει των διεθνών στατιστικών, κάθε 68 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται και μια νέα περίπτωση νόσου Alzheimer παγκοσμίως. Στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότεροι από 10 εκ. ανοϊκών ασθενών, ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται ότι αγγίζουν τις 200.000. Εκτιμάται ότι μόνο στη χώρα μας και έως το 2050 οι ασθενείς που βασανίζονται από Alzheimer θα έχουν ξεπεράσει τις 350.000.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM