Σειρά δράσεων για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο στέγασης και σίτισης πυρόπληκτων ζώων ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής.

 

Συγκεκριμένα, για την προσωρινή φιλοξενία 300 θέσεων διατέθηκε το πρώην λατομείο του Δήμου Γαλατσίου, ενώ με ενέργειες του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, εξασφαλίστηκε χορηγία τροφής, η οποία πλησιάζει τους 3 τόνους.

 

Στήθηκε καταφύγιο πυρόπληκτων ζώων στο παλιό λατομείο Γαλατσίου
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI

 

Η προσφορά έγινε από την εταιρία Pet City Group και παραδόθηκε ήδη στους αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Αθ. Αυγερινό και Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη. Παράλληλα, οι κτηνίατροι της κλινικής που διαθέτει η εταιρεία στη Γλυφάδα είναι έτοιμοι να περιθάλψουν οποιοδήποτε ζώο χρειάζεται φροντίδα.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι φιλοζωικές οργανώσεις των περιοχών που επλήγησαν ή και ιδιώτες που περιθάλπουν ή φιλοξενούν πυρόπληκτα ζώα και έχουν ανάγκη, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία των αντιπεριφερειαρχών. Στον ΒΤ στο τηλ 2132100600, email: ant.bta@patt.gov.gr. και Αν. Αττικής τηλ 213 2005123-4 και email: ant.anatolikis@patt.gov.gr.

 

Στήθηκε καταφύγιο πυρόπληκτων ζώων στο παλιό λατομείο Γαλατσίου
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI

 

«Οι προσφορές ιδιωτών και εταιρειών είναι ιδιαίτερα σημαντικές και συμβάλλουν καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν», επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης και προσθέτει: «Από την πρώτη στιγμή παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, έτοιμοι να συνδράμουμε σε όλα τα επίπεδα. Η καταστροφική πυρκαγιά δημιούργησε την ανάγκη βοήθειας σε έναν μεγάλο αριθμό πυρόπληκτων ζώων. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη αυτή, αναλάβαμε πρωτοβουλία δράσης υποστήριξής τους».
 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ