Συνολικά 12 ώρες, διήρκεσε η χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη 60χρονος υπέρβαρος από την Αρκαδία, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία Βοήθεια" στο Ρίο.

 

Η επέμβαση ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Πρόκειται για σπάνια - για τα ελληνικά δεδομένα - και πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας της φύσης του προβλήματος του ασθενούς με βάρος 350 κιλά.

 

Στο χειρουργείο συμμετείχε πολυπληθής ομάδα γιατρών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών, ενώ χρειάστηκε ειδικός σχεδιασμός για την πραγματοποίηση του, από την ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων.

 

Επικεφαλής ήταν ο αναπληρωτής Καθηγητής και υπεύθυνος του Κέντρου Αντιμετώπισης της Νοσογόνου Παχυσαρκίας Ιωάννης Κεχαγιάς.

 

Για την μεταφορά του ασθενούς που εισήχθη στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Ρίου, πριν από περίπου ένα μήνα, χρειάστηκε να γίνουν τροποποιήσεις και παρεμβάσεις στο χώρο, ενώ παραγγέλθηκαν ειδικoί ιμάντες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

 

Στο Κέντρο, το οποίο ιδρύθηκε από τον συνταξιοδοτηθέντα καθηγητή Φώτη Καλφαρέντζο, έχουν αντιμετωπιστεί πάρα πολλά περιστατικά παχύσαρκων οι οποίοι όμως δεν ξεπερνούσαν τα 250 κιλά. Για πρώτη φορά το Κέντρο αντιμετώπισε περιστατικό πλέον των 350 κιλών.


Ο ασθενής ζούσε την τελευταία πενταετία αποκλεισμένος σ' έναν χώρο όπου τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε είχαν δημιουργηθεί για να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες σωματικές του ανάγκες.

 

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Πελοπονησσος» και http://tempo24.news

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr