Πειραιάς: Σε καραντίνα το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου με τα 16 κρούσματα- Είχε αναχωρήσει από την Τουρκία

Πειραιάς: Σε καραντίνα το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου με τα 16 κρούσματα- Είχε αναχωρήσει από την Τουρκία Facebook Twitter
Πειραιάς: 16 ναυτικοί δεξαμενόπλοιου θετικοί στον κορωνοϊό - Σε καραντίνα το πλήρωμα
0

Δεκαέξι αλλοδαποί ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, με σημαία Μάλτας, στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου παραμένει σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, οκτώ Ινδοί και oκτώ Φιλιππινέζοι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Το δεξαμενόπλοιο με 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά σε Covid-19.

Όλο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν στην χώρα 65 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναφορικά με τα νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών, τα 34 ήταν εισαγόμενα. Από αυτά 17 εντοπίστηκαν στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα τόσα προσήλθαν αυτοβούλως.

Από τα τελευταία, τα 16 αφορούν εργαζομένους σε δεξαμενόπλοιο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 4.401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ