Κοζάνη: Αύριο το δημοψήφισμα στην Ακρινή- Οι κάτοικοι αποφασίζουν για μετεγκατάσταση ή όχι

Κοζάνη: Αύριο το δημοψήφισμα στην Ακρινή- Οι κάτοικοι αποφασίζουν για μετεγκατάσταση ή όχι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στήθηκαν οι κάλπες για το αυριανό δημοψήφισμα στην Ακρινή Κοζάνης.

Σε δυο εκλογικά τμήματα στο Πολύκεντρο της Τοπικής Κοινότητας και σε δυο κάλπες, 1.394 κάτοικοι θα αποφασίσουν αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου αν θα εξακολουθούν να διεκδικούν την μετεγκατάσταση του χωριού τους ή θα δεχτούν το ενναλακτικό σχέδιο που πρότεινε η πολιτεία για μετατροπή του χωριού σε πράσινο οικισμό. Υπάρχει πάντα ωστόσο και η επιλογή του λευκού.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ενώ στο δημοψήφισμα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για διαδικτυακή -εξ αποστάσεως- ψηφοφορία, όπως σημειώνει η ΕΡΤ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής Θεοχάρης Καζαντζίδης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα ενώ και ο δήμος Κοζάνης κάλεσε με ανακοίνωσή του όσους έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.

Το λιγνιτωρυχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια της Ακρινής, ενώ οι πηγές που υδροδοτούν τον οικισμό, όπως και άλλους τρεις γειτονικούς (Άγιο ∆ηµήτριο, Ρυάκιο, Κοιλάδα), έχουν µολυνθεί µε εξασθενές χρώµιο.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Ελλάδα / Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού
NEWSROOM