Κορωνοϊός: 50 - 80 νέες εισαγωγές ασθενών κάθε μέρα στην Αττική

Κορωνοϊός: 50 - 80 νέες εισαγωγές ασθενών κάθε μέρα στην Αττική Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το σενάριο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού εξετάζει το υπουργείο Υγείας, όπως φάνηκε και από την πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς πάνω από 50 εισαγωγές ασθενών καταγράφονται καθημερινά στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράμετρος που προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές είναι το γεγονός ότι καταγράφονται περίπου 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 καθημερινά στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ειδικότερα, στην πρώτη ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Αττική μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα, είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, οι μεταλλάξεις που μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν θέσει υπ' ατμόν τις αρχές. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), συνολικά στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί 173 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7 (βρετανική μετάλλαξη) και ένα μεταλλαγμένο στέλεχος B.1.351 (νοτιοαφρικανική μετάλλαξη). Ο εντοπισμός κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης έφερε εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικο Χαρδαλιά, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, την Κυριακή.

Εξαδάκτυλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρό lockdown

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πιο σκληρό lockdown σημειώνοντας ότι από τις 25 Ιανουαρίου, παρατηρείται αργή ανοδική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως τηρώντας τα μέτρα προσεχτικά μπορούμε να μειώσουμε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ ερωτηθείς αν βιάστηκαν να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια ο ίδιος δήλωσε πως «μπορεί να έχετε και δίκιο, θα φανεί».

Παράλληλα, επεσήμανε πως από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι 25 Ιανουαρίου η πορεία του ιού ήταν καθοδική και αργή ενώ από τις 25 Ιανουαρίου έχουμε μια αργή ανοδική πορεία. «Δηλαδή 2 βδομάδες μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 11 διότι το λιανεμπόριο προστέθηκε στις 18», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ