«Η μεταχείριση που του επιφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και στον Κορκονέα και στον Σαραλιώτη δεν υπηρετεί τις βασικές αρχές της αλήθειας», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος. 

 

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «νομοθετικές παραβιάσεις του νόμου» και «χαριστική μεταχείριση» οι οποίες στοχεύουν σε δύο πράγματα: πρώτον την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη και δεύτερον την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

 

«Είναι πρόκληση», διαμαρτυρήθηκε, αναφέροντας όσα είχε πει και η έτερη συνήγορος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για σκοπούμενη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, ώστε αυτή να βγει βάσει το νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά και την αντικατάσταση εφέτη λόγω συνταξιοδότησης. «Γιατί αυτή η μεθοδευμένη και χαριστική μεταχείριση για μία δολοφονία με άμεσο δόλο υπέρ εκείνου που καταδικάστηκε γι αυτή την πράξη;», αναρωτήθηκε.

 

 

«Αυτή η απόφαση δεν πείθει κανέναν, είναι κατακριτέα, βγήκε με διαδικαστικές και δικονομικές μεθοδεύσεις, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά τα οποία υπάρχουν τεκμηριωμένα στη δικογραφία ως τεκμηριωμένες αποδείξεις. Είναι απόφαση κατακριτέα. Θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Άρειος Πάγος», είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που τόνισε πως «θα ζητήσουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση».

 

 

«Θα την πάμε όπου μπορούμε σε όλα τα ανώτερα όργανα, πολύ περισσότερο επειδή αποτελεί τη νέα εφαρμογή των νέων κωδίκων», είπε ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, που κατέληξε πως βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπονται τουλάχιστον 15χρόνια για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, «και δεν έκαναν ούτε καν αυτό».