Κωνσταντόπουλος: «Χαριστική μεταχείριση» του Εφετείου σε Κορκονέα και Σαραλιώτη

Κωνσταντόπουλος: «Χαριστική μεταχείριση» του Εφετείου σε Κορκονέα και Σαραλιώτη Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ
2

«Η μεταχείριση που του επιφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και στον Κορκονέα και στον Σαραλιώτη δεν υπηρετεί τις βασικές αρχές της αλήθειας», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος. 

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «νομοθετικές παραβιάσεις του νόμου» και «χαριστική μεταχείριση» οι οποίες στοχεύουν σε δύο πράγματα: πρώτον την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη και δεύτερον την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Είναι πρόκληση», διαμαρτυρήθηκε, αναφέροντας όσα είχε πει και η έτερη συνήγορος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για σκοπούμενη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, ώστε αυτή να βγει βάσει το νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά και την αντικατάσταση εφέτη λόγω συνταξιοδότησης. «Γιατί αυτή η μεθοδευμένη και χαριστική μεταχείριση για μία δολοφονία με άμεσο δόλο υπέρ εκείνου που καταδικάστηκε γι αυτή την πράξη;», αναρωτήθηκε.

«Αυτή η απόφαση δεν πείθει κανέναν, είναι κατακριτέα, βγήκε με διαδικαστικές και δικονομικές μεθοδεύσεις, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά τα οποία υπάρχουν τεκμηριωμένα στη δικογραφία ως τεκμηριωμένες αποδείξεις. Είναι απόφαση κατακριτέα. Θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Άρειος Πάγος», είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που τόνισε πως «θα ζητήσουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση».

«Θα την πάμε όπου μπορούμε σε όλα τα ανώτερα όργανα, πολύ περισσότερο επειδή αποτελεί τη νέα εφαρμογή των νέων κωδίκων», είπε ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, που κατέληξε πως βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπονται τουλάχιστον 15χρόνια για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, «και δεν έκαναν ούτε καν αυτό».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
https://www.lifo.gr/now/greece/246637/lykoyrezos-gia-poini-korkonea-tha-thigoyn-ki-alles-apofaseis-to-aisthima-dikaioy\Ο κος Κωνσταντόπουλους, πέραν των πολιτικών θεμάτων*, θα όφειλε -και ως πρώην μέλος του κοινοβουλίου- να ομιλεί ολίγον τι πιο θεσμικά.Η απόφαση όντως ακούγεται δυσάρεστη. Ενοχλεί. Αλλά πριν τις αιώνιες θεωρίες συνωμοσίας (αλίμονο, πρέπει να υποστηρίξει και το μαγαζί της κόρης του) καλό είναι να συζητάμε για το ποιους νόμους έχουν μπροστά τους οι δικαστές. Που είναι η ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όλοι οι σύμβουλοι αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα τώρα;------------* Μέλη του Σύριζα (πρώην) πολιτική αγωγή στη δίκη Γρηγορόπουλου, μέλη του Σύριζα πολιτική αγωγή στη δίκη Κωστόπουλου.
«χαριστική μεταχείριση» Πηγή: www.lifo.grΣίγουρα, αλλά βρήκε και ευνοϊκό νομικό πλαίσιο και όπως είπαν και άλλοι δυστυχώς θα επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα.Διπλό πένθος γιά την χώρα. Πρώτα η δολοφονία του παιδιού και τώρα ο φυσικός αυτουργός και αυτός που δεν τον εμπόδισε, στα σπίτια τους.