Κλειστά 145 σχολεία ή τμήματα λόγω κορωνοϊού - Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τα μέτρα κατά των καταλήψεων

Κλειστά 145 σχολεία ή τμήματα λόγω κορωνοϊού - Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τα μέτρα κατά των καταλήψεων Facebook Twitter
Κλειστά 145 σχολεία ή τμήματα λόγω κορωνοϊού - Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τα μέτρα κατά των καταλήψεων (Eurokinissi)
0

Κλειστά 145 σχολεία ή τμήματα σήμερα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η πλειονότητα των σχολικών εγκαταστάσεων, που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας καταγράφονται στην Αττική, όπου βρίσκεται το επίκεντρο της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα για τα νέα μέτρα των υπουργού και υφυπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως και Σ. Ζαχαράκη, μετά τις αποφάσεις για τις καταλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, προβλέπονται τα εξής:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα

«Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, μνημείο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς» λέει χαρακτηριστικά κάνοντας λόγω για δίκαια αιτήματα των μαθητών για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων πως το υπουργείο Παιδείας «εξαπολύει ένα νέο κύμα τρομοκράτησης, εκβιασμού και καταστολής

Οι χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κα Κεραμέως ότι «...από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση...», απειλώντας μάλιστα με απουσίες όσους μαθητές δε συμμετέχουν, μόνο ντροπή και θυμό προκαλούν, αναφέρει σε άλλο σημείο η ΟΛΜΕ.

Ανακοινώνει δε ότι προκηρύσσει «για τους συναδέλφους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ για την Παρασκευή και τη Δευτέρα» ενώ καλέσει τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις 11-2μμ για τις ίδιες μέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, με τις ΕΛΜΕ να καλύπτουν τη δεύτερη βάρδια.

Επίσης, ζητά από την «ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή από την ΥΑ 131451/ΓΔ4 και κάθε διαδικασία τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία».

Δείτε αναλυτικά η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού ΕΔΩ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ