Για «κυνισμό και «προσβολή» στη μνήμη των νεκρών μιλά εργαζόμενη της Marfin, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Γιώργου Κυρίτση. 

 

Η Μαρία Καραγιάννη ήταν εργαζόμενη τον Μάιο του 2010 στο κατάστημα της οδού Σταδίου, το οποίο κάηκε από βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα, ανάμεσα τους και μία έγκυος γυναίκα. Μίλησε σήμερα στην τηλεόραση για όσα έζησε τότε και απαντά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει, είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», είπε η κ. Καραγιάννη στην τηλεόραση του ANT. 

 

Εργαζόμενη Marfin ξεσπά κατά Κυρίτση: «Προσβολή νεκρών- Είχε κοπεί η αναπνοή μας»

 

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν», συνέχισε η κα Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα». «Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν, θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε συγκινημένη.

 

 

 

«Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ' όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα», είπε η κυρία Καραγιάννη και κατέληξε:

 

«Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».