Κικίλιας: Πάνω από 900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα

Κικίλιας: Πάνω από 900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Περισσότερα από 900 είναι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι γίνονται έλεγχοι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι γίνονται «από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Γιατί επιδημιολογικά βλέπουμε ότι πάνω από 900 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο STAR. Υπενθυμίζεται ότι από τα 342 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 213 εντοπίστηκαν στην Αττική

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι υλοποιείται η απόφαση για τα ξενοδοχεία καραντίνας, ώστε «τους υγειονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο νέοι με ήπια έως καθόλου κλινικά συμπτώματα, να μπορούμε να τους προστατεύσουμε – και τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας – έχοντάς τους σε μία μερική καραντίνα 14 ημερών ώστε να μην υπερμεταδόσουν τον ιό».

Σε ό,τι αφορά τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι αυξήθηκαν από 557 σε 941 και πρόσθεσε ότι «σύντομα θα φτάσουμε στις 1.200, προσλαμβάνοντας μόνιμο προσωπικό και παρέχοντας εκπαίδευση σε μία άνευ προηγουμένου μεταρρύθμιση μέσα στην κρίση του κορωνοϊού».

Με τη σημερινή κατάσταση «καταφέραμε να μην έχουμε αναμονές στην εντατική θεραπεία. Αν θυμάστε, ήταν πολιτικό ρουσφέτι να βρει κανείς κρεβάτι εντατικής θεραπείας», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας και έκανε έκκληση στους πολίτες, προειδοποιώντας ότι κανένας σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει γεωμετρική αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού.

«Να σεβαστούμε τους εργαζομένους στο ΕΣΥ, να προσέξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας. έτσι ώστε να μην αυξηθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, που αν συμβεί αυτό γεωμετρικά, κανένα εθνικό σύστημα Υγείας δεν μπορεί να αντέξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χθες, στο μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα σε περιοχές με βεβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική. 

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που συζητούνται- σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ- είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί - διάστημα κατά το οποίο η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms για όλους - αλλά και γενική επαναφορά των μηνυμάτων για τις μετακινήσεις πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών.

Παράλληλα εξετάζεται η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ