Με την Αττική να σημειώνει ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, οι αρχές εξετάζουν την λήψη επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού

 

Στο χθεσινό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός διέψευσε μεν τα σενάρια για άμεσο, γενικό lockdown αλλά τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές με βεβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο όπως η Αττική. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μεταξύ των νέων μέτρων που συζητούνται είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί - διάστημα κατά το οποίο η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms για όλους - αλλά και γενική επαναφορά των sms για τις μετακινήσεις πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών.

 

Παράλληλα εξετάζεται η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων.

 

«Το βασικό είναι τα μέτρα να είναι απλά και εφαρμόσιμα», επισημαίνουν από την κυβέρνηση χωρίς να αποκλείουν τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.