Φωτιά στη Μόρια: Βίντεο-ντοκουμέντο με τους συλληφθέντες για τον εμπρησμό στον καταυλισμό

Φωτιά στη Μόρια: Βίντεο-ντοκουμέντο με τους συλληφθέντες για τον εμπρησμό στον καταυλισμό Facebook Twitter
0

Βίντεο - ντοκουμέντο με τους συλληφθέντες για την φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας διέρρευσε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο είχε ήδη στη διάθεσή της η Αστυνομία και οι άνδρες που κατηγορούνται για εμπρησμό, φαίνονται να κρατούν χαρτόνια στα οποία έχουν βάλει φωτιά και τα περιφέρουν μέσα στα ξερά χόρτα.

Το βίντεο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυκλοφόρησε σε σελίδες που επισκέπτονται και αλλοδαποί βρίσκονται στα ΚΥΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Open, οι αρχές, έχοντας στη διάθεσή τους το συγκεκριμένο βίντεο κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες. Πέντε εξ αυτών συνελήφθησαν νωρίτερα, ενώ πριν από λίγο συνελήφθη και ο έκτος άνδρας, που είχε ταυτοποιηθεί.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άτομα Αφγανικής καταγωγής στο σύνολο τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών και οι δυο ανήλικοι 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται».

Η έρευνα συνεχίζεται και η Αντιτρομοκρατική έχει στην κατοχή της τα κινητά των συλληφθέντων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM