CCC για καταγγελίες Καλογρίτσα: Εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη

CCC για καταγγελίες Καλογρίτσα: Εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη Facebook Twitter
0

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη εξέφρασε, με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστικός κολοσσός CCC μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα

Ακόμη, η Consolidated Contractors Company εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση και υπογραμμίζει ότι «εμπιστεύεται πλήρως το ελληνικό δικαστικό σύστημα για την επίλυση της αντιδικίας με την εταιρεία Τοξότης».

Σημειώνεται ότι σε μήνυση, κατά της CCC, ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρει ότι η σύμβαση για τα 3 εκατομμύρια ευρώ ήταν εικονική, προκειμένου να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αναφέροντας ότι αυτό έγινε «υπό την εποπτεία και τον συντονισμό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που, όπως σημειώνει, στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν «White House», και του αρμόδιου τότε υπουργού, Νίκου Παππά.

«Η Consolidated Contractors Company (CCC) χρονολογείται από το 1952, όταν τρεις ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες, οι αείμνηστοι Kamel Abdul-Rahman, Hasib Sabbagh και Said Khoury, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη ίδρυση μιας από τις πρώτες αραβικές κατασκευαστικές εταιρείες. Το 1976, η CCC εγκαινίασε τα γραφεία της στην Αθήνα και έκτοτε θεωρεί την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα της», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

«Η CCC δεν αναλαμβάνει έργα εντός της Ελλάδας σε συμμόρφωση με τον Νόμο 89/1967, που αναφέρεται σε επιχειρήσεις των οποίων αποκλειστικός σκοπός είναι η παροχή υποστήριξης στα κεντρικά τους καταστήματα και σε θυγατρικές εκτός Ελλάδος (Λίβανο και διάφορες χώρες του εξωτερικού αντίστοιχα)» υπογραμμίζει προσθέτοντας πως μετά από δεκαετίες ανάπτυξης, η CCC μια οικογενειακή επιχείρηση, έχει εξελιχτεί σε έναν διεθνή κατασκευαστικό όμιλο, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Παρόλο που οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της CCC είναι εκτός Ελλάδος, (...), η συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία είναι ουσιαστική. Μετουσιώνεται κυρίως μέσω της δημιουργίας άμεσης οικονομικής αξίας που κατανέμεται σε λειτουργικές δαπάνες, φορολογία, αποδοχές και παροχές εργαζομένων και προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», αναφέρει η ανακοίνωση. 

«Η CCC παρακολουθεί προσεκτικά τις πρόσφατες εξελίξεις και απορρίπτει κατηγορηματικά την παραπλανητική απεικόνιση της εταιρείας, όπως προβάλλεται από μερίδα των μέσων. Σε συνέχεια της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης υπέρ της θυγατρικής της CCC "Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company LLC", η CCC, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και προσδοκά τη θετική έκβαση της νομικής διαμάχης και στην Ελλάδα», υπογραμμίζει. 

«Η CCC εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση και εμπιστεύεται πλήρως το ελληνικό δικαστικό σύστημα για την επίλυση της αντιδικίας της θυγατρικής της "Al Ghandi" με την εταιρεία "Τοξότης"», καταλήγει χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM